פיצוי ליצרן
חדשות 2: מוצרי בד"צ – פחות בריאים, יותר משמינים
בבדיקה ברשתות המזון התברר כי מוצרים שנראים זהים לכאורה עשויים להכיל רכיבים שונים לחלוטין, בהתאם להכשר שניתן להם
18/02/2016 19:52
תגיות: כשרות · הכשר בד"צ · רשתות מזון · חדשות 2
חרדים קונים בשר כשר למהדרין בסניף של רשת שיווק השקמה רמי לוי (צילום אילוסטרציה). צילום: נתי שוחט, פלאש 90
השוואה ברשתות המזון, בין מוצרי מזון זהים לכאורה, שההבדל הניכר לעין ביניהם הוא סוג הכשרות, מגלה כי הכשר מטעם בד"צ כלשהו פירושו במקרים רבים מוצר בריא פחות ומשמין יותר.
בבדיקה של חדשות 2 נמצאו, לדוגמה, הבדלים בין שוקולד אוורירי של עלית בכשרות רגילה לאותו שוקולד בדיוק בהכשר של בד"צ. התברר כי בשוקולד בכשרות רגילה יש מעט פחות קלוריות, מעט יותר חלבון ומעט פחות פחמימות מאשר בשוקולד בהכשר בד"צ. ההבדלים אינם משמעותיים, אבל הם קיימים.
גם בפיצה משפחתית מתוצרת זוגלובק נמצאו לא מעט הבדלים. בפיצה בהכשר רגיל יש פחות קלוריות, חלבונים, נתרן וסוכרים בהשוואה לפיצה בהכשר בד"צ.
יש מוצרים שההבדל ביניהם אינו רק בסוג הכשרות, אלא גם במרכיבים. אבקת מרק עוף של אסם מיוצרת בשתי גרסאות.
בשוקולד בכשרות רגילה יש מעט פחות קלוריות, מעט יותר חלבון ומעט פחות פחמימות מאשר בשוקולד בהכשר בד"צ
אבקת מרק בכשרות רגילה אינה מכילה מונוסודיום גלוטומט ומיוצרת מרכיבים טבעיים בלבד. אבקת מרק בכשרות מהדרין מכילה מונוסודיום גלוטומט ואין בה מרכיבים טבעיים בכלל.
מקורות ברשתות המזון טענו כי עלות הייצור של מוצר בכשרות מהודרת גבוהה יותר מעלות הייצור של מוצרים רגילים. לדבריהם, היצרנים מפצים את עצמם על כך באמצעות שימוש בחומרי גלם זולים יותר.
זוגלובק מסרה בתגובה: "במקרה של הפיצה, ההבדלים נובעים מדרישות ההשגחה של סוגי הכשרויות השונים, דבר המשליך על הערכים התזונתיים של המוצר הסופי".
תגובת אסם: "לאסם סדרת מרקים עם רכיבים טבעיים, שכולם בכשרות בד"צ. באבקת מרק העוף בלבד לא ניתן היה לפתח מוצר מרכיבים טבעיים בלבד בכשרות בד"צ ולכן המוצר בכשרות רגילה".
לידיעה בחדשות 2