מתרחקים מהמדינות המפותחות

הנגידה: בגלל הדמוגרפיה, קצב הצמיחה יצנח כמעט בחצי

לדברי קרנית פלוג, בעשורים הקרובים ייכנסו לשוק התעסוקה יותר עובדים בעלי שכר נמוך ופריון נמוך, ולכן תהיה ירידה בצמיחה

נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג. צילום: Yaeli778, wikipediaנגידת בנק ישראל, קרנית פלוג. צילום: Yaeli778, wikipedia

ההשפעה הדמוגרפית תביא לצניחה של קצב הצמיחה בישראל כמעט בחצי בעוד כמה עשורים, אמרה נגידת בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג. לדבריה, הירידה בצמיחה תתרחש "אם אנחנו עושים אקסטרפולציה של קצב הצמיחה ולוקחים בחשבון את ההשפעות הדמוגרפיות והעובדה שאוכלוסיות שאינן משתתפות בשוק העבודה כיום ייכנסו לשוק העבודה בעתיד".

בדברים אלה התכוונה פלוג לכניסה למעגל התעסוקה של עובדים בעלי שכר נמוך ופריון נמוך. עובדים אלה, לפי תחזית בנק ישראל, יתפסו עד 2060 נתח גבוה יותר בשוק העבודה ולכן יואט קצב הצמיחה.

"אם נוסיף לזה את העובדה שהעולם לא יצמח בקצבים של העבר, המדינה תצטרך לעבוד קשה מאוד כדי להבטיח שנוכל להמשיך לצמוח בקצבים סבירים ואולי לסגור את הפער עם המדינות בחזית", אמרה הנגידה בכנס של העיתון "כלכליסט".  "ללא

יש נושאים שחשוב מאוד שהמדיניות ארוכת הטווח תתמקד בהם – שילוב אוכלוסיות בשוק התעסוקה

מדיניות ממוקדת בהעלאת הפריון, רמת החיים שהמשק הישראלי יוכל לספק לאזרחים צפויה להתרחק מזו שבחזית המדינות המפותחות".

פלוג מתחה ביקורת על הממשלה. לדבריה, "הממשלה אישרה תוכנית רב שנתית, אך הבעיה היא ביישום. יש נושאים שחשוב מאוד שהמדיניות ארוכת הטווח תתמקד בהם – שילוב אוכלוסיות בשוק התעסוקה, כולל מדיניות פעילה בשוק העבודה, השכלה טכנולוגית. יש לנו הרבה לאן להתקדם. הממשלה צריכה לפעול להסרת חסמים, לטפל בנושא התחרות, מחקר ופיתוח וניהול של השירותים הציבוריים, מיקוד של המסים בצורה יותר פרוגרסיבית וגם תשלומי העברה. מענק העבודה ממוקד באנשים עובדים שרמת השכר שלהם נמוכה".

לידיעה ב"כלכליסט"



איך תוכל לפעול?