התאמה ועיכוב

אחיסמך – שכונה חרדית שתקועה כבר עשר שנים

תוכנית לבניית שכונה של מעל 3,000 דירות בלוד אושרה לפני קרוב ל-14 שנים, אבל אחרי שיותר ממחצית הדירות נרכשו על ידי חרדים נדרשו התאמות. רק לאחרונה קיבלה התוכנית תוקף

פארק בלוד. צילום: יד ביד, Pikiwiki Israelפארק בלוד. צילום: יד ביד, Pikiwiki Israel

תוכנית של משרד השיכון להקמת שכונה חדשה באדמות מושב אחיסמך שליד לוד אושרה ב-2002. האדמות הועברו לשטח השיפוט של לוד והשכונה היתה מיועדת לציבור הכללי. אבל לאחר שיותר ממחצית מיחידות הדיור שהיו אמורות להיבנות בה – בסך הכל תוכננו בשכונה 3,000 דירות – נרכשו על ידי יזמים חרדים וקבוצות רכישה חרדיות נדרש תכנון מחדש שלה. לכן התעכב מאוד את אישור התוכניות להקמת השכונה.

התוכנית החדשה קיבלה תוקף לאחרונה, לאחר שנעשו בה שינויים כדי להתאימה לצורכי האוכלוסייה החרדית. בין השינויים: מספר יחידות הדיור הוגדל מ-3,000 ל-3,600, הורחבו השטחים למוסדות ציבור, נוספו שטחי תעסוקה ומסחר ונוספו, וכן שטחים שהוקצו לדיור לקשישים. כמו כן צומצם מספר היחידות שתוכננו כבתים צמודי קרקע לבנייה רוויה.

לפני שבועות אחדים המדינה שיווקה באחיסמך קרקע ל-376 דירות מתוך האלף שנותרו במסגרת מכרזי מחיר למשתכן.

ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, העלה את הצורך באיזון תמהיל האוכלוסייה בשכונה החדשה, 'בגלל החשש ממה שקרה בבית שמש'

ראש עיריית לוד, יאיר רביבו, אומר כי העלה את הצורך באיזון תמהיל האוכלוסייה בשכונה החדשה, "בגלל החשש ממה שקרה בבית שמש" (התחרדות העיר). "אני מאמין שזו שכונה שמיועדת לכולם וכולם יוכלו לגור בה. למען הדוגמה האישית, גם אני ומשפחתי שנמנים עם הציבור הדתי הלאומי רכשנו בשכונה קוטג' ונעבור להתגורר בו", אמר רביבו ל"גלובס".

"אנחנו עושים עבודה יסודית והעירייה תעסיק בשנתיים הקרובות אדם שכל תפקידו להיערך לאכלוס השכונה, כדי להבין בדיוק איזה זרם יגור איפה, איזה מוסדות חינוך צריך כל זרם", הוסיף ראש העירייה. "אני לא רוצה להגיע למצב שבעוד שנתיים נתעורר בשכונה עם סכסוכים בין ליטאים לברסלבים, או בין אשכנזים לספרדים, ואנחנו עושים סדר".

לידיעה ב"גלובס"



איך תוכל לפעול?