מושתקות בשידור

אושרה תביעה ייצוגית נגד תחנת הרדיו קול ברמה

בית המשפט העליון קבע כי מדיניות התחנה החרדית, הנמנעת מהשמעת נשים בשידוריה, היא אפליה אסורה

קול ברמה. צילום: zeevveez, flickrפרסומת לתחנת קול ברמה (צילום אילוסטרציה). צילום: zeevveez, flickr

בית המשפט העליון אישר הגשת תביעה ייצוגית נגד תחנת הרדיו החרדית קול ברמה, מכיוון שאינה משמיעה נשים בשידוריה. את התביעה, שבית המשפט המחוזי קבע בעבר כי אפשר להגישה כתביעה ייצוגית, הגישה עמותת קולך. העמותה טענה שהמדיניות המוצהרת שנקטה קול ברמה, היינו הימנעות מהשמעת נשים בשידוריה, מהווה אפליה אסורה.

קול ברמה היא תחנת הרדיו האזורית החמישית בגודלה בישראל והיא פועלת מאז 2009 מכוח זיכיון שקיבלה מהרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. רק בנובמבר 2011, בעקבות הנחיות מטעם הרשות השנייה, היא החלה בהשמעת נשים בשידור. ב-2014 הוסרו כל ההגבלות בעניין זה שהיו נהוגות בתחנה. קול ברמה ערערה על החלטת בית המשפט המחוזי, ועתה דחה בית המשפט העליון את הערעור.

השופט דנציגר: בהדרת נשים יש כדי להשריש תפישה שלפיה החיים הציבוריים שייכים מטבעם 'לגברים בלבד'

שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר הביע עמדה נוקבת נגד הדרת נשים. "בהדרת נשים יש גם כדי להשריש תפישה שלפיה החיים הציבוריים שייכים מטבעם 'לגברים בלבד', וכפועל יוצא מכך כדי להנציח פערי מעמדות מגדריים והתנהגויות שמטבען הן מבזות, משפילות ומנמיכות נשים", כתב דנציגר.

השופט דנציגר, לפי כתבה ב-"TheMarker", לא קיבל את טענתה של קול ברמה כאילו חוק איסור הפליה אינו חל בנסיבות העניין, מכיוון ששידוריה פתוחים לכל הקהלים. הוא אף קבע כי הוכח שלחברות קולך נגרם נזק בשל מדיניות התחנה. הוא קבע כי עמותת קולך זכאית לקבל הוצאות משפט בסך 50 אלף שקל. לעמדתו הצטרפו השופטות אסתר חיות ודפנה ברק־ארז.

לכתבה ב-"TheMarker"



איך תוכל לפעול?