פרנסה בטכנולוגיה

תארים ל-80 בוגרות של המכללה החרדית בירושלים

נשים חרדיות שלמדו טיפול בהפרעות בתקשורת ומדעי המעבדה הרפואית יוכלו להשתלב בשוק העבודה

נשים חרדיות עובדות במפעל של קבוצת מלם בביתר עילית המותאם לאורח חייהן 19.08.09. צילום: נתי שוחט, פלאש 90נשים חרדיות עובדות במפעל של קבוצת מלם בביתר עילית (צילום אילוסטרציה). צילום: נתי שוחט, פלאש 90

תארים במדעי המעבדה הרפואית ובטיפול בהפרעות בתקשורת הוענקו בתחילת יולי לכ-80 בוגרות של המכללה החרדית בגן הטכנולוגי בירושלים. בטקס הענקת התארים השתתפו בין השאר הרב אליהו שלזינגר, רבה של שכונת גילה, סגן שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן, ורב המכללה, ד"ר דניאל נשיא.

למעלה ממחצית מהבוגרות סיימו את הלימודים בהצטיינות, מציין האתר "כיכר השבת". הישגיהן האקדמיים המרשימים יכולים לסייע להן להשתלב במעגל התעסוקה. מנכ"ל המכללה, עו"ד אריאל דרעי הסביר כי הבוגרות למדו מקצועות שיש בהם שליחות. "זו פרנסה שיש בצדה עזרה לזולת, ריפוי, שיפור יכולותיו של הזולת", אמר דרעי.

לפי נתונים שהציגה מחלקת ההשמה של המכללה, כל בוגרות החוג להפרעות בתקשורת מועסקות בתחום לימודיהן בשכר גבוה באופן משמעותי מהשכר הממוצע במשק. הביקוש לבוגרות אלו, שעולה משנה לשנה, משקף הבנה גוברת והולכת של

בוגרות החוג למדעי המעבדה הרפואית עשויות להיקלט בחברת טבע

החברה החרדית לחיוניות של מטפלות מקצועיות בתחום זה.

בוגרות החוג למדעי המעבדה הרפואית עשויות להיקלט בחברת טבע, שמנהלת משא ומתן עם הנהלת המכללה על שילובן במפעלי החברה. בשיחות מדובר, בין השאר, על התאמת המשרות בטבע למאפיינים הייחודיים של נשים חרדיות.

ליצמן שיבח את שיתוף הפעולה בין המכללה החרדית למכללה האקדמית הדסה ואמר כי במסגרת תפקידו הוא רואה לנכון לקדם את תעסוקת הנשים החרדיות בתחומי הרפואה – תוך שמירה על ההיבטים הרוחניים הנדרשים. המכללה הציבה לעצמה אתגר – לאפשר לימודים אקדמיים ללא סתירה לאמונה – אמרה מייסדת המכללה ונשיאתה, הרבנית עדינה בר שלום. היא ציינה שהמכללה האקדמית הדסה היא שותפה נאמנה של המכללה החרדית.

לידיעה ב"כיכר השבת"



איך תוכל לפעול?