בעקבות רות המואבייה
דרוקמן: אין חיה כזאת ביטול גיור
הרב חיים דרוקמן בראיון לעיתון "מקור ראשון": כל מי שהתגייר הוא יהודי, איש לא יוכל לשנות את הסטטוס שלו
06/06/2011 12:00
תגיות: הרב חיים דרוקמן · גיור · עולים · הרב אברהם שרמן · "מקור ראשון"
הרב חיים דרוקמן, צילום:
Shuki, wikipedia
הרב חיים דרוקמן, ראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה, הגיב בראיון לעיתון "מקור ראשון" על הביקורת שנמתחה על הגיורים שערך. "אין חיה כזאת ששמה ביטול גיור", אמר דרוקמן. "כל מי שהתגייר, גם אם לאחר מכן 'חזר לסורו', כלשון ההלכה, הוא יהודי ומקבל את עונשו כמו כל יהודי שלא הולך בדרך התורה. כך מובא ברמב"ם, בשולחן ערוך ובכל הפוסקים. מי שהתגייר, איש לא יוכל לקחת ממנו את העובדה הזאת ולשנות את הסטטוס שלו".
דרוקמן התייחס לפסיקה של בית הדין הרבני הגדול בירושלים, בראשות הרב אברהם שרמן, כי יש לפסול את הגיורים של הרב דרוקמן ולבטל את יהדותם של אלפי גרים. החלטה זו, שהתקבלה לפני כשלוש שנים, חוללה סערה ציבורית. הרב שרמן שב והביע ספק בגיוריו של הרב דרוקמן במאי השנה, בראיון לאתר "וואלה".
ב-2004 מונה דרוקמן לראש מערך הגיור הממלכתי במשרד ראש הממשלה, שהוקם בתקופתו של אריאל שרון כדי להתמודד עם הנתון שלפיו 300 אלף מהעולים מברית המועצות לשעבר אינם יהודים. כיום מתגיירים בבתי הדין המיוחדים שהוקמו אז כ-6,000 איש בשנה. "הנקודה איננה מספר כזה או אחר, אלא אם עשינו ככל יכולתנו. אני יכול להגיד שאנחנו משתדלים", אמר דרוקמן.
בכתבה המתפרסמת ערב חג השבועות, שבמרכזו סיפור התגיירותה של רות המואבייה, הבהיר הרב דרוקמן כי שינוי בתחום הגיור לא יבוא בעקבות יוזמת חקיקה – כמו הצעת חוק הגיור שיזם חבר הכנסת דוד רותם – אלא ממתן עידוד לעולים להתגייר.
אלו שבאו לכאן יכולים לחיות בטוב ובנעימים בלי להתגייר. לכן מי שבוחר להתגייר עושה זאת כי הוא רוצה להיות יהודי
"לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, יש כיום בישראל כ-90 אלף ילדים ובני נוער שאינם יהודים לפי ההלכה. לא מדובר בעולים חדשים, אלא בילידי הארץ, או במי שעלו אליה כתינוקות. הם לומדים בבתי הספר, הם ישרתו בצבא", אמר דרוקמן. "לכן קיימת חלילה סכנה להתבוללות ולנישואי תערובת בדור הבא, שבר שבעבר לא היה. יש חשיבות גדולה לגייר אותם כדי למנוע את זה".
בראיון הסביר דרוקמן כי אין לפקפק בכנותם של המתגיירים. "כל מי שבא להתגייר, לא עושה זאת מתוך אינטרס. את כל מה שקשור לסל הקליטה הוא כבר קיבל מכוח חוק השבות. הוא יכול לחיות במדינת ישראל גם כשהוא נשוי בנישואין שלא על פי התורה, והחברה במדינת ישראל אינה דוחפת להתגייר. אלו שבאו לכאן יכולים לחיות את חייהם בטוב ובנעימים בלי להתגייר. לכן מי שבוחר להתגייר עושה זאת כי הוא רוצה להיות יהודי, וכך צריך להיות היחס אליו".
דרוקמן הבהיר כי העולים יוצאי ברית המועצות לשעבר באו לישראל לאחר עשרות שנות ניתוק מהעם היהודי, שבהן עברו דיכוי ברוטלי במאמץ "לעקור מהם כל זיק של יהדות". מצב זה, לדבריו, הביא "למציאות של נישואי תערובת שמטרתם לא היתה התבוללות. מדובר באנשים ממוצא יהודי, שבחרו להצטרף ליהודים על פי ההלכה, וסבלו בגלל הצטרפותם זו, כי שם הם נחשבו כיהודים לכל דבר. אלו שעכשיו חוזרים הביתה הם צאצאיהם, וזו מצווה לאומית לקרב אותם".