על ראש שמחתם
גידול מהיר בציבור הדתי-הלאומי בירושלים
לפי נתונים של מכון ירושלים לחקר ישראל, האוכלוסייה הדתית-הלאומית תהפוך בתוך זמן לא רב לשנייה בגודלה בעיר
02/06/2011 11:20
תגיות: ירושלים · ציבור דתי-לאומי · חרדים · חילונים · מכון ירושלים
חרדי וחייל מושכים כסף בירושלים. צילום: פלאש 90
אוכלוסיית הציבור הדתי-הלאומי בירושלים גדלה בשיעור משמעותי בשנים האחרונות, וקצב הגידול שלה עולה על זה של הציבור החרדי. כך עולה מנתונים של "מכון ירושלים לחקר ישראל".
לפי הנתונים, מדווחת צופיה הירשפלד ב-ynet, מאז 2003 נרשמה עלייה של כ-19% באוכלוסייה המסורתית-דתית ועלייה של כ-15% באוכלוסייה הדתית-הלאומית (54 אלף). באותה תקופה גדלה האוכלוסייה החרדית ב-14%. המגמות הדמוגרפיות בירושלים שונות מאלה שמאפיינות את כלל ישראל.
בחמש השנים האחרונות נרשם גידול של כ-14% באוכלוסייה החרדית בכלל הארץ, בירושלים אוכלוסייה זו גדלה רק ב-5%. האוכלוסייה הדתית בכל ישראל גדלה ב-16%, ואילו בירושלים היא גדלה ב-26%. האחראית על המחקר ב"מכון ירושלים לחקר ישראל", מיה חושן, אמרה ל-ynet כי הגידול של האוכלוסייה הדתית בירושלים מגביר את כושר המשיכה של העיר לאוכלוסייה
החרדים אינם מסוגלים לעמוד בעלויות הגבוהות של מחירי הדירות ועוזבים ליישובים חרדיים במטרופולין ירושלים, כמו קרית ספר וביתר עילית
דתית נוספת, צעירה ומשכילה. "אני רואה את זה כתופעה חיובית, ויש כאן בהחלט בשורה לחיזוק העיר ולכוח העבודה שבה".
בדיקה של אוכלוסיית התלמידים בעיר מצביעה על כוחם של החרדים: בירושלים לומדים כרבע מיליון תלמידים, מתוכם כ-150 אלף יהודים. מספר התלמידים החרדים הוא הגבוה ביותר – כ-94 אלף. בחינוך הממלכתי יש כ-30 אלף תלמידים ובחינוך הממלכתי-הדתי כ-27 אלף. חושן הוסיפה כי ירושלים מתאפיינת בהגירה שלילית של חילונים, אבל גם של חרדים. לדבריה, הסיבה לכך היא שהחרדים "אינם מסוגלים לעמוד בעלויות הגבוהות של מחירי הדירות ועוזבים ליישובים חרדיים במטרופולין ירושלים, כמו קרית ספר וביתר עילית, בשעה שאוכלוסייה דתית ממשיכה להגיע".
לידיעה ב-ynet