חברות כוח האדם חלוקות
תעלומה: רוצים לעבוד או לא?
מנכ"לית מנפאואר אומרת שיש לה 25 אלף דורשי עבודה חרדים, אבל המעסיקים אינם רוצים בהם. מנכ"ל ל.מ. אומר שיש לו 1,500 משרות לחרדים, אבל אין ביקוש
14/02/2011 12:28
תגיות: תעסוקת חרדים · קצבאות · מנפאואר · ל.מ.
חרדים בונים גג של בית כנסת בביתר עילית, 02.12.2009, צילום: נתי שוחט, פלאש 90
מה מונע את הרחבת מעגל החרדים העובדים לפרנסתם? תלוי את מי שואלים. לפי האתר "כיכר השבת", מנכ"ל חברת כוח האדם ל.מ. רפי אלימלך, טוען כי החברה הציעה 1,500 משרות לחרדים, אבל נתקלה בחוסר היענות מצדם. "לפני חודשיים נפתח סופר חדש בבני ברק והתבקשנו להשיג כ-100 עובדים, עם עדיפות לחרדים. גם אחרי שביקשנו עזרה מלשכת התעסוקה, הצלחנו לגייס עובדים בודדים בלבד", אמר אלימלך.
הוא הוסיף כי בשלושת החודשים האחרונים פנו לחברה מאות מעסיקים, שרצו לאייש משרות לחרדים. "המעסיקים מוכנים לכל התנאים שדורשים החרדים, אבל רק שתיים מתוך 500 משרות נענות בחיוב", אמר. לדבריו, הוצעו משרות בתעשייה, במוקדי שירות לקוחות, בהנהלת חשבונות ובמלונאות, בשכר שנע בין 4,500 ל-12 אלף שקל.
"מהניסיון הארוך שלי לגייס עובדים חרדים, אני מגלה שהם פשוט
מנכ"ל ל.מ: "מהניסיון הארוך שלי לגייס עובדים חרדים, אני מגלה שהם מעדיפים להירשם כאברכים, במטרה לקבל את הקצבה מהמדינה"
מעדיפים להירשם כאברכים, גם אם הם לא מתכוונים ללמוד, במטרה לקבל את הקצבה מהמדינה ואז ללכת לעבוד ´בשחור´, ללא חשבונית", האשים אלימלך.
אבל אורנה סגל, מנכ"ל מנפאואר, מציגה תמונה שונה. לדבריה, המעסיקים הם החסם הגדול ביותר בפני תעסוקת חרדים. סגל אמרה ל"מעריב": "המעסיקים לא מספיק פתוחים לאוכלוסייה הזאת. עיקר המחסום שלהם הוא פסיכולוגי, והמצב קשה יותר אצל חרדים שהם גם אקדמאים. מעסיקים משוכנעים שעליהם לשנות את פניו של מקום העבודה כדי להכניס אליו עובדים חרדים".
לדבריה, במנפאואר רשומים למעלה מ-25 אלף דורשי עבודה חרדים. "בשלוש השנים האחרונות הצלחנו לשלב 3,000 חרדים בשוק העבודה, אבל הביקוש מצדם הרבה יותר גדול". היא הדגישה כי האוכלוסייה החרדית מונה כ-120 אלף בתי אב ושילובה בעבודה יביא גם לשילוב טוב יותר בחברה.
לידיעה ב"כיכר השבת"
לידיעה ב"מעריב"