שנאה ללא תגובה
5 שנים, 44 מסגדים וכנסיות מושחתים, 0 כתבי אישום
בחודשים האחרונים עלו ב-200% פשעי השנאה נגד אתרים קדושים ובתי תפילה נוצריים ומוסלמיים בישראל ובגדה המערבית, אבל הפשעים אינם מפוענחים
19/06/2015 15:07
תגיות: כנסיית הלחם והדגים · הצתה · פשעי שנאה · שב"כ · תג מחיר · תג מאיר
כתובת תג מחיר על בית פלסטיני ליד מעלה לבונה. צילום:
Oren Rozen, wikipedia
ההצתה של כנסיית הלחם והדגים אתמול היא האירוע ה-17 שבו מוצת בית תפילה נוצרי או מוסלמי בישראל מאז 2011. באף אחד מהמקרים, מדווח "הארץ", לא הוגש כתב אישום עד היום. מקורות בכנסייה הקתולית אמרו כי הם רואים בהצתת הכנסייה בטבחה, בצפון הכנרת, המשך לתוקפנות נגד אתרים קדושים לנצרות בשנים האחרונות, "שלא קיבלו מענה הולם מצד ממשלת ישראל וגורמי אכיפת החוק".
למרות עלייה ניכרת במספר פשעי השנאה שיוחסו לאנשי ימין קיצוני, רובם המכריע לא פוענחו ומרבית האחראים לא הועמדו לדין. בתקופה האחרונה היתה סדרה של פגיעות באתרים קדושים לנוצרים ולמוסלמים. בפברואר השנה הוצת מסגד באזור גוש עציון ועל קירותיו רוססו כתובות "נקמה"; באוקטובר 2014 הוצת מסגד בכפר עקרבא ובמקום נכתב "תפוח זה כהנא"; במאי אותרו כתובות שנאה על קיר הסמוך לכנסייה הרומנית בירושלים, וביניהן הכתובות "תג מחיר", "ישו זבל" ו"דוד המלך ליהודים"; באפריל 2014 רוססו כתובות נאצה על מנזר דיר ראפת ליד בית שמש; באותו חודש רוססו כתובות נאצה על מסגד באום אל-פחם, והרשימה עוד ארוכה.
לפי נתונים שמרכז פורום תג מאיר, מאז דצמבר 2009 הושחתו 44 מסגדים, כנסיות או מנזרים בישראל. יו"ר תג מאיר, גדי גבריהו, אמר לוואלה: "מעולם לא הועמד לדין אף אחד מהחשודים בפשעים הללו".
בשב"כ מעריכים כי כמאה פעילי ימין מעורבים במעשי אלימות קיצונית. הם מרוכזים ביצהר, במאחזים באזור בנימין ובדרום הר חברון
מספר פשעי השנאה נגד אתרים קדושים ובתי תפילה לא יהודיים עלה לאחרונה ב-200%. מ-2 באפריל ועד 5 במאי נרשמו 16 התקפות, לעומת 17 התקפות בשלושת החודשים הראשונים של השנה. בשב"כ מעריכים כי התקפות אלה קשורות להסלמה ביצהר, שתחילתה בהריסת בתים ביישוב בידי המדינה בתחילת אפריל והמשכה בהשחתת מאהל המילואימניקים על ידי תושבי יצהר ובתפיסת בניין הישיבה במקום בידי מג"ב.
בשב"כ מעריכים כי כמאה פעילי ימין מעורבים במעשי אלימות קיצונית. כמה מאות פעילים נוספים נמנים עם המערך התומך והמסייע להתקפות אלה. הפעילים מרוכזים ביצהר, במאחזים בגבעות באזור בנימין (רמאללה) ובדרום הר חברון. השנה, לפי "הארץ", היו עשרה מקרים שבהם הצליח שב"כ לסכל פשעי שנאה בטרם התרחשו. עם זאת, ההתקפות עוברות מהגדה המערבית אל תוך הקו הירוק. ב-2013 היו 23 התקפות בגדה ושבע בתוך הקו הירוק. מתחילת השנה היו ארבע התקפות בגדה ו-19 תקריות בתוך שטח ישראל.
הסיבה לאי הבאתם של מבצעי הפעולות לדין היא חוסר תיאום בין המערכות החקירה ואכיפת החוק – שב"כ, המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט. העבירות מבוצעות בקלות רבה ומבצעיהן מקבלים גיבוי לא מבוטל מצד בכירים בימין ובהנהגת המתנחלים. לכן מתקשה המדינה לפעול ביעילות לחקור את האירועים, למצוא את האחראים ולהעמידם לדין.
לידיעה ב"הארץ"
לידיעה בוואלה
לידיעה ב"הארץ"