לאורתודוקסים בלבד
רבני בתי כנסת יקבלו שכר מהמדינה, כמו רבני ערים
החלטה של השר היוצא לשירותי דת, נפתלי בנט, קובעת כי מאות רבנים אורתודוקסים יוכלו לבקש משכורות קבועות מהמדינה
11/05/2015 14:18
תגיות: נפתלי בנט · רבני בתי כנסת · המשרד לשירותי דת · הרב אלי בן דהן · משרד האוצר
הרב הראשי דוד לאו, השר לשירותי דת נפתלי בנט וסגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן
נפתלי בנט, שעומד לעזוב את תפקיד השר לשירותי דת, פרסם בשבוע שעבר ברשומות תנאים שיאפשרו לרבני בתי כנסת לקבל תמיכות מקופת המדינה. כיום רק רבני ערים, שכונות ויישובים מתוקצבים בידי המדינה. מבחני התמיכה החדשים בחתימתו של בנט פורסמו ברשומות ביום חמישי שעבר, שבו חתמו הבית היהודי והליכוד על ההסכם הקואליציוני.
חלק מרבני בתי הכנסת עושים את עבודתם בהתנדבות. קהילות רבות מממנות את שכר הרב בעצמן, באמצעות גביית מסי חבר. שכרו של הרב משתנה מקהילה לקהילה. יש קהילות רבות שאינן מחזיקות רב.
התמיכה מיועדת להשתתפות בשכרם של רבני קהילות ובהוצאות של ארגוני רבנים המלווים אותם. רב שיזכה בהטבה יידרש לעמוד בכמה תנאי סף, ובהם לפחות שמונה שנות לימוד בישיבה שהוכרה כמוסד תורני לצורך תמיכות או במכינה קדם צבאית ועמידה בשתי בחינות במסלול ההסמכה של הרבנות הראשית.
מיקי גיצין: המונופול האורתודוקסי על הדת, שגדל לממדים מפלצתיים, הפך למונופול על קופת המדינה
קריטריונים אלה, מציין "הארץ", מבטיחים שההטבה תגיע לרבנים אורתודוקסים. נקבע גם שרבנים ממועצות אזוריות, שרק בהן הוכרו רבנים רפורמים וקונסרבטיבים, לא יוכלו להגיש בקשת תמיכה.
בבית היהודי, מפלגתם של בנט וסגנו במשרד לשירותי דת, הרב אלי בן דהן, דוחים את הטענה כי מדובר במחטף. מהמפלגה נמסר שהתהליך להעברת מבחני התמיכה החל מזמן והתעכב חודשים עד שקיבל את אישור היועצים המשפטיים של משרד המשפטים ומשרד האוצר. עם זאת, באוצר מתנגדים להעברת התמיכות לרבני בתי הכנסת.
מנכ"ל עמותת ישראל חופשית, מיקי גיצין, תקף את המהלך ואמר: "בצעד האחרון של בנט כשר הדתות הוא יורה את יריית הפתיחה למרוץ המטורף של הצ'ופרים התקציביים שיתפתח בקדנציה של הממשלה החדשה". לדבריו, "באופן שאינו מפתיע, הקריטריונים שנקבעו לקבלת התמיכות מכוונים לכך שאך ורק הרבנים האורתודוקסיים ייהנו מהן. המונופול האורתודוקסי על הדת, שמתעצם וגדל לממדים מפלצתיים, הפך למונופול על קופת המדינה".
לידיעה ב"הארץ"