בניגוד לעמדת הרבנים

מספר הבנות הדתיות שמתגייסות הוכפל מאז 2010

בשנה שעברה שירתו בצה"ל 3,810 מבוגרות החינוך הממלכתי-הדתי – נתון שמשקף עלייה מתמדת במספרן בשנים האחרונות

חיילות בגדוד חי''ר. צילום: Israel Defense Forces, Wikipediaחיילות בגדוד חי''ר (צילום אילוסטרציה). צילום: Israel Defense Forces, Wikipedia

בשנת 2014 התגייסו לצה"ל 1,830 בוגרות של מערכת החינוך הממלכתית-הדתית –כמעט כפול ממספר הבנות הדתיות שהתגייסו ב-2010. מספר הבנות הדתיות שהתגייסו לצה"ל עלה ב-13% בהשוואה לשנה הקודמת והוא משקף מגמה של עלייה מתמדת במספרן.

גיוס של נשים עומד בניגוד לעמדתם של רוב הרבנים ומוסדות החינוך של הציבור הדתי-הלאומי, שתומכים בכך שבנות ישוחררו משירות על סמך הצהרה.

לפי דיווח ב"הארץ", כל הנתונים מצביעים על הנוכחות הגוברת של דתיות בצבא. מ-2013 עד השנה הנוכחית עלה מספר הקצינות הדתיות ב-30%. באותה תקופה עלה מספר החיילות במערך הלוחם ב-71%.

אגף כוח אדם, יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים ועמותת אלומה המלווה נשים דתיות בצבא משקיעים משאבים רבים בעידוד תלמידות

לתלמידות י"ב בחינוך הממלכתי-הדתי מוצעים מסלולים נבחרים בצבא ותנאי השירות מותאמים לאורח חייהן

דתיות להתגייס. לתלמידות י"ב מוצעים מסלולים נבחרים בצבא ותנאי השירות מותאמים לאורח חייהן.

לפי נתונים שמסר אכ"א, היום משרתות בצבא 3,810 מבוגרות החינוך הממלכתי-הדתי. המתגייסות בשנה הקודמת היו כרבע משנתון הבוגרות של החינוך הממלכתי-הדתי בשנת הלימודים הקודמת – אחוז דומה של משרתות נרשם גם בשנה שקדמה לה.

עם זאת, בנתוני משרד החינוך נכללות בין תלמידות החינוך הממלכתי-הדתי גם בנות הלומדות בסמינרים חרדיים של חב"ד, שאינן מתגייסות לצבא. מצד שני, נתונים אלה אינם כוללים תלמידות בתי ספר של החינוך המשותף, הדתי-החילוני. לכן הנתונים של משרד החינוך אינם מלאים.

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?