נדל"ן משפחתי
התנגדות להעברת הפעילות של משפחת יוסף לבית הכרם
בשכונה פועלים בד"צ בית יוסף, כולל ומכון מאור ישראל. הרב משה יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף, מתכנן להרחיב את מבנה הבד"צ ולעבור לגור בו. בשכונה חוששים מהתחרדות
29/04/2015 09:51
תגיות: בית הכרם · הרב משה יוסף · בד"צ בית יוסף · לורה ורטון · נגה לבציון-נדן · עיריית ירושלים
שכונת בית הכרם. צילום:
Hovev, wikipedia
תושבי השכונה הירושלמית החילונית בית הכרם חוששים שתוכניתו של משה יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף ז"ל, לעבור לגור בשכונה תביא להתחרדותה. מוסדות בד"צ בית יוסף פועלים במבנה בשכונה. לאחרונה דיווח "ידיעות ירושלים" כי משה יוסף ורעייתו יהודית מתכננים לגור בבית הכרם.
לפי פרטים הנחשפים עתה ב-ynet, משה ויהודית יוסף מתכננים להוסיף לבניין הבד"צ שתי קומות וחצי, לבנות עשר יחידות דיור ולהרוס חלק ממבנה שנועד לשימור. באחת היחידות יגורו בני הזוג עצמם וחלקן יוצעו למכירה. גם בתו של הרב עובדיה יוסף, הרבנית עדינה בר־שלום, עברה לבית הכרם לאחר שגרה בתל אביב.
מקורב למשה יוסף סיפר שבשנה האחרונה סבלה המשפחה מהתנכלויות בשכונת הר נוף, שנחשבת מעוז של ש"ס, עד שהרב החליט לעזוב אותה. במבנה בבית הכרם שמשה יוסף מתכנן לשפץ ולהרחיב פועלים בית כנסת, כולל לאברכים, משרדי בד"צ בית יוסף ומכון מאור ישראל, המוציא לאור את ספריו של הרב עובדיה יוסף.
לפרויקט מתנגדים תושבי בית הכרם והמינהל הקהילתי, שמבקשים לעצור את התרחבות המוסד החרדי. לדברי יו"ר המינהל הקהילתי, נגה לבציון־נדן, התוכנית להרחבת בד"צ בית יוסף נוגדת את תוכנית בניין העיר (תב"ע) של השכונה ותפגע בצביונה. לבציון־נדן טוענת
חברת המועצה לורה ורטון: אישורי הבנייה המיועדים למשפחת יוסף יהיו פרס למבצעי עבירות
גם שפרויקט הדיור של משפחת יוסף יוצר בעיה ציבורית, שכן לפי ההערכה הדירות ישווקו למגזר החרדי ויגרמו לחיכוכים בין התושבים החרדים לשכניהם התושבים החילונים והדתיים.
חברת מועצת עיריית ירושלים ותושבת בית הכרם לורה ורטון ממרצ, טוענת שבד"צ בית יוסף הפר את החוק כששינה את ייעוד המבנה ממגורים לעסק פרטי ומוסד תורני. לדבריה, אישורי הבנייה המיועדים למשפחת יוסף יהיו פרס למבצעי עבירות.
בתגובה אומרים בעירייה שלפי חוות דעת משפטית, אף על פי שמדובר באזור מגורים אין מניעה להשתמש במבנה לשימושים הנוכחיים.
במשפחת יוסף ביקשו לא להגיב על הטענות. מקורב לבני הזוג מציין שהם אינם מתרגשים מההתנגדויות ומבקשים להמתין לדיון בוועדת התכנון.
מעיריית ירושלים נמסר: "הוגשה בקשה להיתר מכוח תמ"א 38 והיא פורסמה להתנגדויות הציבור. עם סיום הליך הגשת ההתנגדויות יבחנו גורמי המקצוע את הבקשה, כולל מחלקת השימור העירונית, והיא תשובץ לדיון בוועדת התכנון. סוגיית הסדרי התנועה והחניה תיבחן במסגרת הליך הרישוי, בהתאם להוראות התמ"א".
לידיעה ב-ynet