פתח לשינוי

כן, חוללנו מהפכה

ברשימות של המפלגות החרדיות עוד אין נשים, אבל הפעילות של "לא נבחרות – לא בוחרות" מחוללת שינוי תודעתי, כותבת אסתי שושן ב-ynet

לא בוחרות, לא נבחרות - לוגולוגו בדף הפייסבוק "לא בוחרות, לא נבחרות"

נשים חרדיות נמצאות כיום במוקדי פעילות רבים, אבל שערי הכנסת נעולים בפניהן ואין להן שום יכולת השפעה במוקדי קבלת ההחלטות. המצב הזה, כותבת אסתי שושן ב-ynet, צריך להסתיים.

שושן, ממקימות תנועת הנשים החרדיות "לא נבחרות – לא בוחרות", כותבת: "גילינו באמצעות הפעילות שלנו, שיש הרבה חרדיות שהיו שמחות להשפיע. יותר מכפי שאתם יכולים לדמיין. רובן, אגב, פוחדות מאיומים בסגנון שאני וחברותי שנחשפו בקמפיין קיבלנו והן בוחרות להשמיע את דעתן בשקט".

שושן מציינת כי גם אם הרשימות של המפלגות החרדיות עדיין גבריות לחלוטין, לה ולחברותיה למאבק היו לא מעט הישגים. בש"ס, לדוגמה, הוקמה מועצת נשים בראשות הרבנית עדינה בר-שלום ויפה דרעי.

הרב מאיר מאזוז, פטרונו הרוחני של אלי ישי, הצהיר שאין בבחירת נשים בעיה הלכתית, אם כי הוסיף הסתייגות ואמר שאינו רוצה להיות זה שיחולל את השינוי החברתי. "כאשר רב בסדר גודל של הרב מאזוז מציין זאת, זו התקדמות ואבן דרך חשובה", היא כותבת.

הרב מאיר מאזוז, פטרונו הרוחני של אלי ישי, הצהיר שאין בבחירת נשים בעיה הלכתית

אפילו יהדות התורה – המפלגה החרדית השמרנית ביותר – נדרשה לסוגיה לראשונה בתולדותיה ושלחה את הרב מרדכי בלוי לאיים על נשות "לא נבחרות – לא בוחרות". לדברי שושן, המהלך פתח פתח בתודעה של ציבור חרדי שעד כה לא עסק בשילוב נשים בפוליטיקה.

יצחק רביץ, מהדמויות המובילות ביהדות התורה, אף התבטא בתקשורת ואמר ש"אין בעיה עם ח"כית חרדית". גם אם רביץ נאלץ לחזור בו, החרטה שהביע מדגימה עד כמה חלחל הרעיון.

"אין עדיין אשה ברשימות החרדיות, אך כל התארגנות פוליטית חרדית חדשה שתקום תידרש לסוגיה ותיאלץ לתת תשובות, בניגוד למה שקרה עם רשימת 'טוב' ז"ל – התארגנות פוליטית של חרדים 'חדשים' – שלא חשבה אפילו על שילוב נשים ברשימתה", מסכמת שושן.

למאמר המלא



איך תוכל לפעול?