הכוח הנשי

הבית היהודי: בקרוב תמונה אשה למנהלת בית דין רבני

בכנס להשקת פורום הנשים של המפלגה נודע כי ראשי הבית היהודי מקדמים שינוי חקיקה שיאפשר שילוב נשים בתפקידים שונים בשירותי הדת

הרב אלי בן דהן, הבית היהודי 06012013. צילום יונתן סינדל פלאש 90.jpgהרב אלי בן דהן, סגן שר הדתות, הבית היהודי. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

מפלגת הבית היהודי מקדמת שינוי חקיקה, שיאפשר לאשה למלא תפקיד של מנהלת בתי הדין הרבניים. עד כה היה תפקיד זה נחלתם של גברים בלבד. המהלך החדש בוודאי יעורר התנגדות מצד הזרמים האורתודוקסיים.

את שינוי החוק יזם סגן שר הדתות, הרב אלי בן דהן, שהיה מנהל בתי הדין הרבניים. החוק כיום קובע כי רק דיין או מי שכשיר לכהן כרב עיר יכול להתמנות למנהל בתי הדין הרבניים. המשמעות היא שהתפקיד מאויש על ידי גברים בלבד, אף על פי שאין מניעה הלכתית למינוי אשה למנהלת בתי הדין. ב-nrg נכתב כי לפי ההצעה שגיבשה הבית היהודי, הדרישה הקיימת תוסר מנוסח החוק וכך כל מי שתתאים או שיתאים לתפקיד תוכל או יוכל להתמנות אליו, ללא אפליה על רקע מגדרי.

הודעה על המהלך החדש נמסרה בכנס שבו הושק פורום הנשים של הבית היהודי. יו"ר המפלגה, שר הכלכלה נפתלי בנט, אמר בכנס: "אצלי בחברה רוב המנהלים היו מנהלות... כל גוף וכל תנועה שלא מנצלים את הכוח הזה ולא משלבים נשים בצמרת הם פראיירים. אני לא מדבר על הצד הערכי. במסגרת הכלכלה והעסקים חשוב לי שישלבו נשים בעמדות ניהול הרבה יותר מהיום. אני מנסה לשכנע את העסקים שזה כדאי וזה עובד".

בן דהן: 'אין לי ספק שמשגיחות כשרות תהיינה הרבה יותר טובות ממשגיחי כשרות. גם הטוענות הרבניות יותר טובות מטוענים רבניים'

בן דהן טען כי נשים יכולות למלא תפקידים נוספים במסגרת שירותי הדת בישראל וציין כי יעגן אמירה זאת בחוזר מנכ"ל של המשרד. "אין לי ספק שמשגיחות כשרות תהיינה הרבה יותר טובות ממשגיחי כשרות. גם הטוענות הרבניות יותר טובות מטוענים רבניים. דעתי לא מהיום ולא מאתמול היא, שגם מנהל בתי הדין הרבניים יכול להיות אשה", אמר בן דהן.

בראש פורום הנשים של הבית היהודי עומדות ח"כ שולי מועלם, עורכת הדין שגית דרעי ואילנית שגב. ח"כ מועלם אמרה בכנס כי הפורום ימשיך להניע תהליכים לקידום נשים בחברה הישראלית בכלל ובציונות הדתית בפרט. "נשים דתיות מובילות היום בכל שדרות החברה הישראלית. בעסקים, במשפט, בחינוך, בלימוד תורה ולאחרונה גם בפוליטיקה. נשים יכולות וצריכות להיות מנהלות בתי הדין הרבניים. ניהול ותפקוד תקין בבתי הדין אינו זר למכלול של נשים בעלות ידע נרחב ועשייה מוכחת בנושאים שעליהם דנים בבתי הדין הרבניים", ציינה מועלם.

לידיעה ב-nrg



איך תוכל לפעול?