עיר בשיא המהירות

שר השיכון מקדם את הקמת היישוב החרדי כסיף בנגב

ביישוב אמורות לקום בין 15 ל-20 אלף יחידות דיור. מנכ"ל חדו"ש: אם כסיף תוקם ללא תכנון אחראי של מקומות תעסוקה, היא תהיה מלכודת עוני מהסוג הגרוע ביותר

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל בכניסה לישיבת ממשלה. 28-07-2013. צילום: פלאש 90שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל. צילום: פלאש 90

שר השיכון, אורי אריאל, בוחן קידום תוכניות להקמת 15 עד 20 אלף יחידות דיור ביישוב כסיף, הסמוך לתל ערד בנגב. בראיון לעיתון החרדי-הכלכלי "ביזניס" אמר אריאל: "אנחנו מנסים לזהות מקומות שבהם אפשר לתת ביטוי לציבור החרדי, כמו כסיף – שעתידה להיות עיר גדולה מאוד. הרבה שנים היתה החלטה בעניין כסיף, אך לא קידמו אותה, ואנחנו החלטנו לקדמה בשיא המהירות. הנחיתי במשרד להתחיל בתכנון העיר".

הממשלה החליטה להקים את היישוב החרדי כסיף ב-2007, וכשלוש שנים לאחר מכן אישרה את התוכנית המועצה הארצית לתכנון ובנייה. על פי התוכנית אמור היישוב כסיף לכלול 10,000 דירות, אולם לדברי השר אריאל הוא יהיה גדול הרבה יותר ויגורו בו כ-100 אלף תושבים.

מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב, מתנגד לקידום התוכנית. "העיר כסיף, אם תוקם ללא תכנון ריאלי ואחראי של מקומות תעסוקה, תהיה מלכודת עוני מהסוג הגרוע ביותר ותחמיר עוד יותר את העוני והמצוקה המאפיינים את אוכלוסיית הנגב והאוכלוסייה החרדית", אמר רגב.

לדבריו, "תוכנית העיר היא שריד לתקופה שקיווינו שחלפה לבלי שוב, שבה המתכננים האמינו שבית כנסת וכרך גמרא הם כל

אם לא תוצג תוכנית תעסוקה שתבטיח אפשרות פרנסה בכבוד, הקמת העיר היא ירייה ברגל במדיניות הממשלה לעודד יציאת חרדים לעבודה

צורכי התעסוקה של החרדי. אם לא תוצג תוכנית תעסוקה שתבטיח אפשרות פרנסה בכבוד למשתכנים החרדים, הקמת העיר היא ירייה ברגל במדיניות הממשלה לעודד יציאת חרדים לעבודה".

רגב הוסיף, כי "במצב כזה הקמת העיר החדשה, אם תצא לפועל, לא תועיל לחרדים אלא תחליש אותם, ולא תועיל לנגב אלא תחליש אותו. הקמת עיר חרדית חדשה היא צורך ברור וראוי, אך עד שהשר אריאל יציג וישכנע כיצד יתפרנסו בה התושבים – ראוי לקבור אותה בטרם תגרום לנזק נוסף".

התוכניות להקמת היישוב לא קרמו עור וגידים עד כה, נכתב ב-ynet, בעיקר עקב התנגדותו של שר השיכון הקודם, אריאל אטיאס מש"ס. אטיאס העדיף למצוא פתרונות דיור לחרדים במרכז הארץ והסביר כי כסיף מרוחקת ממרכזי תעסוקה.

גם בחברה להגנת הטבע מתנגדים להקמת כסיף. החברה טוענת כי הקמת היישוב בתל ערד (כעשרה ק"מ ממזרח לערד) תפגע בשטחים פתוחים ובערך האקולוגי של המקום. בחברה גם חוששים מפגיעה באתר הארכיאולוגי תל ערד, שהוא גן לאומי מוכרז.

לידיעה ב-ynet



איך תוכל לפעול?