חוק המתווה המשותף
ועדת שרים תגבש הצעת חוק לשוויון בנטל
נוסח החוק שבו תדון הוועדה, בראשות יעקב פרי, יסתמך על המתווה המשותף שגיבשו הליכוד, יש עתיד והבית היהודי. לפי המתווה, בכל שנה יקבלו 1,800 תלמידי ישיבות פטור משירות צבאי
04/04/2013 18:10
תגיות: שוויון בנטל · הצעת חוק · ועדת שרים · יעקב פרי · הליכוד · יש עתיד · הבית היהודי
השר יעקב פרי מיש עתיד, יו"ר ועדת השרים לניסוח החוק לשוויון בנטל. צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
ועדת שרים בראשות שר המדע והטכנולוגיה, יעקב פרי, אמורה לגבש הצעת חוק בנושא השוויון בנטל. בוועדה יהיו חברים גם שר הביטחון, משה יעלון, שר הבינוי והשיכון אורי אריאל, השר להגנת הסביבה עמיר פרץ ושר נוסף מישראל ביתנו – ככל הנראה יאיר שמיר.
הוועדה תידרש לנסח את הצעת החוק בתוך שבעה שבועות, לפי נספח "המתווה המשותף" שעליו חתמו הליכוד וישראל ביתנו עם מפלגות יש עתיד והבית היהודי. בתום התקופה תניח הממשלה את הצעת החוק על שולחן הכנסת לקריאה ראשונה. לאחר שהחוק יאושר, הוועדה תעקוב אחר יישום החוק.
על פי "המתווה המשותף" לשוויון בנטל, החל בשנת 2015 יקוצר שירות החובה בצה"ל בהדרגה עד לשנתיים. צה"ל יגדיר יחידות ותפקידים שבהם השירות יהיה ארוך יותר.
מספר החרדים המשרתים ביחידות קרביות יגדל ל-1,600
שלוש המפלגות הסכימו כי גיל חובת השירות יהיה 18. מועמד לשירות ביטחון שתוענק לו דחיית שירות מגיל 18 יחויב להתייצב מדי שנה, כדי לאשר את המשך דחיית השירות. לפי ההסכמות, המעוגנות בהסכמים הקואליציוניים, מספר החרדים המשרתים ביחידות קרביות יגדל ל-1,600.
בהסכמים בין המפלגות, שישמשו בסיס להצעת החוק לשוויון בנטל, נקבע גם כי כל תלמיד ישיבה שצה"ל לא יהיה מעוניין לגייס ישרת שירות אזרחי. הסיעות הסכימו כי רוב המשרתים בשירות אזרחי יופנו לגופים בעלי אופי ביטחוני – המשטרה, מד"א, מכבי האש, פיקוד העורף וזק"א.
1,800 תלמידים בכל שנתון יקבלו פטור משירות צבאי, בתמורה להתחייבות ללמוד עד גיל 26. אותם תלמידים יקבלו מלגה מוגדלת.
לידיעה בוואלה