יש תקציב, אין ליבה
קנסות בסך 12.3 מ' ש' למוסדות שאינם מלמדים ליבה
הקנסות הוטלו על 44 מוסדות מרשת החינוך העצמאי ומרשת מעיין החינוך התורני. המידע על הקנסות נמסר בעקבות בקשת חופש מידע שהגישה עמותת חדו"ש
23/01/2018 16:19
תגיות: רשת החינוך העצמאי · מעיין החינוך התורני · אגודת ישראל · ש"ס · לימודי ליבה · קנס · משרד החינוך · חדו"ש · הרב אורי רגב
תלמידים בתלמוד התורה פועלי מנחם בביתר עילית (צילום אילוסטרציה). צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90
משרד החינוך הטיל קנסות בסכום כולל של 12.3 מיליון שקל על 44 מוסדות חינוך חרדיים, מכיוון שהפרו את ההתחייבות ללמד לימודי ליבה. המוסדות שנקנסו שייכים לרשת החינוך העצמאי, המזוהה עם אגודת ישראל, ולרשת מעיין החינוך התורני, המזוהה עם ש"ס. המוסדות מתוקצבים על ידי משרד החינוך והם מחויבים ללמד לימודי ליבה.
הנתונים על הקנסות שהוטלו על מוסדות החינוך נמסרו בעקבות בקשת חופש מידע שהגישה עמותת חדו"ש. הקנס הממוצע למוסד הוא 280 אלף שקל. הקנס הגבוה ביותר, 1.25 שקל, הוטל על תלמוד תורה "אהלי סופר" במודיעין עילית.
הרב עו"ד אורי רגב, מנכ"ל חדו"ש, איים לעתור לבג"ץ, "אם התופעה המבישה בחסות משרד החינוך לא תיפסק ואם לא יינקטו צעדים יעילים יותר לפיקוח ולאכיפה של חובת הוראת לימודי הליבה גם בחינוך החרדי".
לדברי רגב, "יש גבול גם לפוליטיקה, והעובדה שהמוסדות החרדיים המקבלים מימון שלא כדין פועלים בחסות השותפים
הרב רגב: העובדה שהמוסדות החרדיים המקבלים מימון שלא כדין פועלים בחסות השותפים הקואליציוניים של שר החינוך אינה יכולה לשמש תירוץ לפגיעה הקשה בשלטון החוק
הקואליציוניים של שר החינוך אינה יכולה לשמש תירוץ לפגיעה הקשה בשלטון החוק, בסדר הציבורי, בעתיד הכלכלה הלאומית ובסיכוי לקדם תעסוקת חרדים ואת יכולתם לפרנס בכבוד את משפחותיהם ולא ליפול לנטל על הקופה הציבורית לאורך חייהם".
במכתב למנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבוהב, דרשה חדו"ש להפעיל לאלתר צעדים מחמירים נגד מוסדות המפרים את חובת לימודי הליבה, לרבות ביטול רישיונותיהם, שלילה מוחלטת של תקציביהם והעמדה לדין של בעלי תפקידים במוסד במקרים שבהם נמסרו ביודעין הצהרות כזב למשרד החינוך.
ואלה מציין כי רשת החינוך העצמאי ומעיין החינוך התורני מוגדרות מוסדות מוכרים שאינם רשמיים (מוכש"ר), ולא מוסדות ממלכתיים. משרד החינוך החל להטיל קנסות על מוסדות שאינם מלמדים ליבה בשנת הלימודים תשע"א. באותה שנה נקנסו 58 מוסדות. המספר צנח ל-36 בתשע"ד ובשנים האחרונות הוא עלה שוב: 49 מוסדות חינוך חרדיים נקנסו בתשע"ה ו-44 בתשע"ו ובתשע"ז.
לידיעה בוואלה