שמירה על הצביון החילוני

למעלה מ-2,000 התנגדויות להקמת בית חב"ד ברעות

אנשי חב"ד מבקשים להעביר את בית הכנסת ביישוב למבנה קבע. התושבים החילונים חוששים כי זהו צעד להשתלטות על רעות

מכבים-רעות. צילום: Omer Granot, wikipediaמכבים-רעות (צילום אילוסטרציה). צילום: Omer Granot, wikipedia

תושבים שהסבירו כי הם מעוניינים לשמור על צביונו החילוני של היישוב הגישו יותר מ-2,000 התנגדויות להקמת בית חב"ד ברעות. מירב רביב, ממובילי ההתנגדות, אמרה לוואלה: "האם אני יכולה לקנות בית בכפר חב"ד ולעשות בשבת הליכה בבגדי ספורט? התשובה היא לא. ירמסו אותי באבנים".

לדברי רביב, הקמת בית חב"ד היא חלק מהשיטה של החסידות להשתלט על יישובים חילוניים. "אם יהיה בית כנסת ויהיו חדרי אירוח, יתחילו להגיע מתפללים", אמרה. היא הוסיפה שהמתנגדים הביאו לדחיית הדיון בנושא בוועדה העירונית.

רעות הוקם ב-1988 ביוזמה של עמותה שהקים חיל האוויר, שייעדה אותו למגורים של יוצאי החיל. ביישוב גרים לא מעט קצינים במילואים, ורבים מהם חתמו על ההתנגדות להקמת בית חב"ד. ברעות גרים כ-6,500 תושבים וביישוב השכן מכבים יש קרוב ל-2,900 תושבים. ב-2003 אוחדו שני היישובים מוניציפלית

הרב יוסף יצחק נוימן: בית חב"ד פועל במקום יותר מ-20 שנה, בלי שום ניסיון לשנות את צביון היישוב

עם העיר הסמוכה מודיעין.

נציג חב"ד במכבים-רעות, הרב יוסף יצחק נוימן, אמר: "בית חב"ד פועל במקום יותר מ-20 שנה, בלי שום ניסיון לשנות את צביון היישוב. הפעילות נוגעת במאות תושבים, שרובם אינם דתיים. לדבריו, בית הכנסת של חב"ד ובית הכנסת של הקהילה התימנית ברעות פועלים במקלטים. שתי הקהילות מעוניינות בבית כנסת במבנה קבע.

מלשכת ראש עיריית מודיעין מכבים-רעות, חיים ביבס, נמסר: "בעקבות פניית תושבי רובע מכבים-רעות בבקשה להקים את בית חב"ד ביישוב עבר הנושא בחינה מוקדמת של ועדת ההקצאות העירונית. העירייה פנתה לתושבים לשמיעת התנגדויות בטרם תגבש החלטה. ועדת ההקצאות, הכוללת אנשי מקצוע בלבד, תגבש את החלטותיה בהתאם לאופי היישוב ולרצון התושבים".

לידיעה בוואלה



איך תוכל לפעול?