המתמודדת החסרה
בלטה בהיעדרה – שלי יחימוביץ'
לא השתתפה בעימות בין המועמדים לראשות העבודה בנושאי דת ומדינה. המועמד המחויב ביותר לחופש דת ושוויון בנטל הוא עמרם מצנע
11/09/2011 14:03
תגיות: העבודה · דת ומדינה · שלי יחימוביץ' · עמרם מצנע · יצחק הרצוג · שחר אילן
עימות בנושאי דת ומדינה בין המועמדים לראשות מפלגת העבודה בקהילה המסורתית הוד והדר בכפר סבא. צילום: השדולה הפלורליסטית
המשתתפת הבולטת ביותר בעימות בין המועמדים לראשות מפלגת העבודה, שהתמקד בסוגיות דת ומדינה, כלל לא נכחה בו. זוהי שלי יחימוביץ', שנעדרה מהדיון. סמנכ"ל חדו"ש שחר אילן, שהיה אחד המנחים באירוע, מציין בבלוג "משגיח כשרות", כי בעוד שכעיתונאית יחימוביץ' הרבתה מאוד לעסוק בנושאי דת ומדינה, לאורך כל חמש שנות הקריירה הפוליטית שלה היא מתרחקת מהנושאים האלה כמו מאש.
העימות נערך ביום חמישי שעבר בכפר סבא ביוזמת השדולה הפלורליסטית, לאחר במשך כל הקמפיין לראשות העבודה נדחקו נושאי הדת והמדינה לשוליים. המתמודדים התייחסו לשאלות של חופש דת ושוויון בנטל באירוע שהתקיים בבית הכנסת של הקהילה המסורתית (קונסרבטיבית) הוד והדר בכפר סבא. אילן הנחה את העימות בצוותא עם עו"ד יזהר הס, מנכ"ל התנועה המסורתית.
את העמדות הברורות ביותר בענייני דת ומדינה נקט בעימות – כמו לאורך כל ההתמודדות – עמרם מצנע. הוא היחיד בין המועמדים שסבור כי "הנושא הזה חייב להיות מרכזי". מצנע הדגיש: "לימודי ליבה הכרחיים ולא יהיה מימון למוסדות חינוך שלא ילמדו אותם. שירות חובה לכל. צריך לקבוע בחקיקה שמי שאיננו משרת באחד משלושת המסלולים לא זכאי לכל מיני הטבות
עמרם מצנע: לימודי ליבה הכרחיים ולא יהיה מימון למוסדות חינוך שלא ילמדו אותם
שלהן זכאים אזרחים במדינת ישראל".
יצחק (בוז'י) הרצוג הציג דעות נחרצות פחות. אף על פי שאמר בעימות ש"בתי דין הרבניים הם ממסד עבש", הרצוג הוסיף: "אני לא רוצה למכור דברים שאף אחד לא יכול לספק ויש צורך להיות ריאלי. אני לא מעוניין להצהיר הצהרות שבסוף כלום לא יקרה. אני מוכן לבחון הצעות לנישואים אזרחיים, אבל כברירת מחדל הולך לברית זוגיות". הרצוג גם נתן להבין שאינו תומך בתחבורה ציבורית בשבת, מכיוון שזה מסר שאינו נובע מיהדות ומסורת.
עמיר פרץ מציג גם היום את העמדות שנכללו במצע שלו בבחירות ב-2006. הוא מתנגד, לדוגמה, לקיצוץ בקצבאות הילדים. במכתב לשדולה הפלורליסטית כתב פרץ ש"אסור שהדיון בשיטת ההקצאה של קצבאות הילדים ייעשה מתוך נקודת מבט מגזרית, או נקודת מבט של המתנגדת למגזר מסוים". פרץ גם אינו שותף לדרישה, הזוכה להסכמה כמעט מקיר לקיר בפוליטיקה הישראלית, לחייב את החינוך החרדי בתוכני ליבה כתנאי לתקצוב. הוא סבור ש"יש גבול לממלכתיות" ומזהיר שהדרישה הזאת עלולה להפוך לחרב פיפיות כשהחרדים יהיו בעמדת שלטון.
לפוסט המלא