חזרה למקום הפשע
חדו"ש: מינוי דרעי לשר הפנים, יום שחור לשלטון החוק ולמדינת ישראל
הממשלה אישרה פה אחד את מינויו של יו"ר ש"ס לשר הפנים – תפקיד שממנו פרש בגלל האשמות בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים
10/01/2016 19:00
תגיות: אריה דרעי · שר הפנים · בנימין נתניהו · יאיר לפיד · שוחד · הפרת אמונים · חדו"ש · הרב אורי רגב
יו''ר ש''ס, אריה דרעי, בכנס זיכרון בארנה בירושלים במלאות שנה לפטירתו של הרב עובדיה יוסף, ספטמבר 2014. צילום: פלאש 90
22 שנה אחרי שהתפטר מתפקיד שר הפנים, לאחר שהוגש נגדו כתב אישום בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים, אישרה היום הממשלה פה אחד את מינויו של יו"ר ש"ס, אריה דרעי, לשר הפנים. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בירך את דרעי על שובו למשרד.
דרעי התפטר לפני שלושה חודשים מתפקיד שר הכלכלה, כדי לאפשר לנתניהו לחתום על מתווה הגז. אתר וואלה מציין שדרעי מונה לשר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, אבל זמן קצר אחר כך נאלץ להתפטר שר הפנים סילבן שלום, שנחשד בהטרדות מיניות. דרעי יחליף את שלום בתפקיד.
בתגובה למינוי דרעי לשר הפנים אמר מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב: "חזרתו של אריה דרעי למקום הפשע, כלומר משרד הפנים, היא יום שחור לשלטון החוק ולמדינת ישראל". לדברי רגב, "הרשעותיו של דרעי בתיק השוחד ובתיק הציבורי מלמדות כי הפך את המשרד לפרה חולבת לענייניו האישיים, לבני משפחתו ולמוסדות מקורבים".
רגב ציין ש"דרעי אמנם זוכה בבית משפט השלום מחלק מן האישומים, בין השאר בגלל הרתיעה של בתי המשפט מיישום עבירת 'הפרת אמונים'. אבל ראש הממשלה ועמיתיו, כמו גם הציבור, צריכים לזכור שבין התיאורים שבהם התייחס בית המשפט לדרעי ולמעשיו בתיק הציבורי היו: 'מעשה ראוי לכל גינוי וראוי להוקעה ולשירוש', 'ניגוד עניינים חד בולט וחמור', 'הפר את אמון הציבור' ו'דופי של שחיתות'". רגב הכריז, כי "אסור לאיש ציבור כה מושחת וחסר ריסונים והבנה של מגבלות המשרה לשוב למשרד שבו הפיתוי וההזדמנויות להמשיך ולהשחית את המערכת כה רבים וגדולים. את חומרת המינוי מגדילה העובדה שדרעי מעולם לא הכיר באשמתו, לא הודה ששגה ולא נטל אחריות. במקום זה, הוא אף ניהל קמפיין של 'הוא זכאי' ו'אני מאשים' נגד מערכת החוק ובתי המשפט. מינויו יהיה שיא נוסף במשבר המוסרי של הקואליציה הנוכחית והפוליטיקה הישראלית".
הרב רגב: אסור לאיש ציבור כה מושחת וחסר ריסונים לשוב למשרד שבו הפיתוי וההזדמנויות להמשיך ולהשחית את המערכת כה רבים
ביום חמישי הודיע היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לנתניהו כי לאחר שבחן את הנושא החליט כי אין כל מניעה משפטית למנות את דרעי לתפקיד.
יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, שניהל קמפיין נרחב נגד מינוי דרעי לשר הפנים, פרסם לאחר אישור המינוי הודעה: "ב-11 במאי 2015 הנחתי על שולחן הכנסת את הצעת 'חוק הקלון'. ההצעה פשוטה: אדם שהורשע בעבירה שיש עמה קלון לא יוכל להיות שר, חבר כנסת או ראש עיר. זה לא חוק נגד אריה דרעי, זה חוק נגד השחיתות בישראל. הקואליציה דחתה אותו. אנחנו נגיש אותו שוב ושוב עד שהוא יעבור. לא יכול להיות שאנשים שהורשעו בפלילים ישלחו חיילים אל הקרב או ידרשו את כספי המסים שלנו", כתב לפיד.
חבר מפלגתו של לפיד, ח"כ יעקב פרי, אמר בסוף השבוע כי לא היה רוצה שמי שחל עליו קלון יחזור למערכת הפוליטית, אבל מאחר שדרעי כבר חבר בממשלה – הוא לא רואה חשיבות בראשות של איזה משרד יעמוד.
"מעריב" מציין כי דרעי היה שר הפנים בשלוש ממשלות, בין 1988 ל-1993. ב-1999 הוא הורשע בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ורישום כוזב במסמכי תאגיד.
בידיעה בוואלה נכתב גם, כי אף על פי שהודעה רשמית על ההצבעה לאישור מינויו של דרעי פורסמה כבר ביום חמישי, נמנעו באופוזיציה מלהגיב על המהלך. מכך עולה הרושם שהמחנה הציוני, מרצ וגם יש עתיד מנסות לשמור על יחסים טובים עם ש"ס, בתקווה לשיתוף פעולה עתידי.
לידיעה בוואלה
לידיעה ב"מעריב"
לידיעה בוואלה