מקווה אחד, עשרה טקסים

עיריית בני ברק חונכת אותו מקווה שוב ושוב

ברחוב בארי בעיר נבנה מקווה מפואר. בכל ביקור של רב בכיר או עסקן חשוב מתקיים במקום טקס מפואר, על חשבון קופת העירייה

רחוב רבי עקיבא בבני ברק. צילום: deror_avi, wikimediaרחוב רבי עקיבא בבני ברק (צילום אילוסטרציה). צילום: deror_avi, wikimedia

בשנה האחרונה נפתח ברחוב בארי בבני ברק מקווה מפואר, שנבנה בהתאם להגדרות הלכתיות מחמירות. אבל מתברר כי אין זו הפעם הראשונה שבה נחנך המקווה.

לפי ידיעה ב"כיכר השבת", בשנתיים האחרונות נערכו שני טקסים רשמיים לחנוכת המקווה. מלבדם התקיימו טקסים, שגם הם כונו "חנוכת המקווה", שבהם הוצג המבנה לאורחים נכבדים. בעלות של כל האירועים הללו נושאת עיריית בני ברק.

"מדובר בצחוק של ממש", אמר מקור בעירייה. "זה כמו הסיפור של סלאח שבתי. כל תורם או רב שמגיע, מתייחסים אליו כאילו הוא זה שבנה והקים את המקווה ועורכים לכבודו טקס יוקרתי מנקר עיניים, על חשבון משלם המסים בעיר".

טקסים כאלה נערכו כאשר במקום ביקרו רבנים בכירים כמו הרב אהרן יהודה לייב שטיינמן, הרב חיים קנייבסקי ורב העיר בני ברק, משה יהודה לייב לנדא. גם לכבוד ביקורו של האדמו"ר מוויז'ניץ נערך טקס מכובד. טקס מפואר נערך במקום היום, עם ביקורו של יו"ר מפעל הפיס, עוזי דיין. מפעל הפיס השתתף במימון המבנה.

בעירייה עוצמים עיניים ונהנים מהחגיגות. הם לא מבינים שזה גורם לזילות ולתחושת בושה ומיאוס אצל התושבים

את הקמת המקווה יזם ראש עיריית בני ברק לשעבר, ח"כ יעקב אשר. בפעולות לבנייתו המשיך הרב אברהם רובינשטיין והמאמץ הושלם בתקופת כהונתו של חנוך זייברט בראשות העירייה.

"בעירייה עוצמים עיניים ונהנים מהחגיגות", אמר עסקן בעיר. "הם לא מבינים שזה גורם לזילות ולתחושת בושה ומיאוס אצל התושבים. הבנו שבניתם מקווה מפואר, אבל זה לא אתר תיירות שצריך לקחת אליו כל אורח שמגיע לעיר, מה גם שזה נראה תמוה שלכל אחד עושים טקס משלו, כאילו הוא תרם את כל המבנה. מקווה אחד, לא צריך לחנוך עשר פעמים".

מעיריית בני ברק לא נמסרה תגובה.

לידיעה ב"כיכר השבת"



איך תוכל לפעול?