תיקונים איטיים

סטרייסנד מבקרת את הדרת הנשים בחברה הישראלית

בטקס שבו הוענק לה תואר דוקטור לשם כבוד, גינתה הזמרת והשחקנית את קווי ההפרדה, איסור על שירת נשים וגילויים אחרים של הדרה

ברברה סטרייסנד בהופעה. צילום:  Nadja von Massow, flickrברברה סטרייסנד בהופעה. צילום: Nadja von Massow, flickr

“מטריד אותי לקרוא על תופעות של הדרת נשים בחברה הישראלית, על נשות הכותל שמותקפות בכיסאות ברזל, על נשים שמודרות לירכתי האוטובוס או על כאלה שנאסר עליהן לשיר בטקסים ציבוריים", אמרה הזמרת והשחקנית ברברה סטרייסנד ביום שני באוניברסיטה העברית בירושלים.

סטרייסנד הוסיפה כי היא שמחה לקרוא שדברים משתנים. "התיקונים נעשים באטיות אך נעשים, וזה נהדר", אמרה. סטרייסנד, שקיבלה תואר דוקטור לשם כבוד, אמרה כי שמחה לקרוא בעיתונים שלראשונה מאז הקמת האוניברסיטה מספר הנשים שקיבלו דוקטורט היה גבוה ממספרם של הגברים. היא גם הביעה הערכה לעובדה שבאוניברסיטה לומדים יחדיו יהודים וערבים, מוסלמים ונוצרים, ילידי הארץ ומהגרים.

בדברים שנשאה בטקס הענקת התארים ציינה כי בפעם הקודמת ביקרה באוניברסיטה העברית לפני 29 שנים, אז השתתפה

כילדה קטנה הלכתי לישיבה, כמו שאבי עשה לפני

בחנוכת בניין למדעי היהדות על שם אביה, המחנך והחוקר עמנואל סטרייסנד. "אבי היה חוקר ואדם דתי שהקדיש את חייו לחינוך. כילדה קטנה הלכתי לישיבה, כמו שאבי עשה לפני. הילדות שלי היתה עמוק במסורת, אבל אני הייתי סתירה מהלכת. כיבדתי את המבוגרים, אבל תמיד שאלתי שאלות, רציתי לדעת למה", מצוטטת סטרייסנד ב"הארץ".

ברברה סטרייסנד מעורבת בפעילות באוניברסיטה העברית מאז 1979, אז החלה לפעול באגודת שוחרי האוניברסיטה באמריקה. בסרט קצר שהוקרן לפני שהוענק לה התואר אמרה סטרייסנד: "אני גאה בפרס הזה ובקשר שלי עם האוניברסיטה כי היא מייצגת מה שאני מוקירה בזהות היהודית שלי”.

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?