משהו חסר במלח

איור האישה נעלם מאריזות המלח

דמות האישה נעדרת משקיות של חברת סלית הנמכרות בירושלים

הפגנה נגד הפרדה בין גברים לנשים ברחובות מאה שערים. מפגינה נושאת שלט אישה זה לא בושה. בג''צ הורה למשטרה למנוע את ההפרדה 29.09.10. צילום: גילי יערי, פלאש 90מפגינה עם השלט "אישה זה לא בושה" בהפגנה במאה שערים (צילום אילוסטרציה). צילום: גילי יערי, פלאש 90

מאריזות מלח שולחן של סלית, הנמכר בירושלים, נעלם איור האישה הצובטת קורט מלח. עידו קינן כותב ב"הארץ", כי המלח נקנה במכולת לא חרדית בשכונת נחלאות בירושלים. האיור של האישה הוסר ביוזמת היצרן, מלחי סלית.

ברית הראל, שקנתה את האריזה שממנה הוסרה דמות האישה אמרה: "היא אישה צנועה לכל הדעות, והיה ממש מוזר שהורידו אותה. הדמות של המלח, זאת סלית – הם לא יכולים לעשות לה את זה".

בירושלים הוסתרו נשים במודעות שהתפרסמו בשלטי חוצות ועל אוטובוסים – או שנשים הוסרו לחלוטין ממודעות אלה. בחלק מהמקרים סירבו חברות השלטים לפרסם תמונות נשים ובמקרים אחרים העדיפו המפרסמים להימנע מכך. היו גם לא מעט מקרים של התנכלות לשלטים שבהם נראו נשים – ריסוס בתרסיס שחור, קריעת שלטים או שריפתם.

תנועת “ירושלמים” הגישה עתירה לבג”ץ בעניין הדרתן של נשים ממודעות פרסום. בעקבות העתירה הודיעה המדינה כי חברת

הדמות של המלח, זאת סלית – הם לא יכולים לעשות לה את זה

אגד וזכיינית הפרסום על אוטובוסים, חברת כנען, אינן רשאיות לסרב לפרסם תמונות של נשים במודעות, וכי המפקח על התחבורה יתנה את רישיון הפעלת התחבורה הציבורית באיסור על אפליה. בתחילת אוגוסט הסכימה חברת כנען להעלות קמפיין של התנועה נגד הדרת נשים, שמציג תמונות נשים.

עיריית ירושלים הודיעה כי תפעל נגד חברות שלטי חוצות שיימנעו מפרסום תמונות של נשים.

מלחי סלית היא חברה בת של תעשיות מלח לישראל בבעלות שרי אריסון, ששמחזיקה גם במניות בנק הפועלים. הבנק העלים לפני כמה חודשים את דמותה של עלמה זק משלטי חוצות שפרסם בבני ברק.

מסלית נמסר בתגובה: “דמות האישה הוסרה רק מהלוגו של אריזות ‘סלית – מלח שולחן’ הכשרות לפסח בהשגחת הבד”ץ, לצורך יצירת בידול למוצרי הפסח. אריזות ‘סלית – מלח שולחן’ הנמכרות לאורך השנה ובהשגחת הבד”ץ, נושאות את דמות האישה".

 לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?