מגן ערכי השוויון

בג"ץ: אשה תוכל להתמנות למנכ"לית בתי הדין הרבניים

מנכ"ל חדו"ש, הרב אורי רגב: פסק הדין עלול להצטרף למסע הסירוס והפגיעה בעצמאות הרשות השיפוטית העליונה בישראל, אשר לו שותפים המפלגות החרדיות וחוגים פוליטיים קיצוניים

הכניסה לבתי הדין הרבניים בירושלים. 05.10.08. צילום יוסי זמיר, פלאש 90הכניסה לבתי הדין הרבניים בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

פסק דין של בג"ץ קבע שגם נשים יוכלו להתמנות לתפקיד מנכ"ל בתי הדין הרבניים. בפסק הדין, שניתן בעתירה שהגישו ארגון מבוי סתום בראשות עורכת הדין בתיה כהנא דרור, נעמ"ת וויצו, נכתב כי כל עורך דין או עורכת דין עם תואר שני במשפט עברי או בתלמוד ועם לפחות שבע שנות ניסיון בהופעה בבתי הדין הרבניים יוכלו להתמודד על תפקיד המנכ"ל.

השופט אליקים רובינשטיין, שכתב את פסק הדין, הבהיר: "התנאים [למינוי לתפקיד מנכ"ל בתי הדין] מכוונים לנקבה וזכר גם יחד". הוא ציין לטובה את ההחלטה שהתקבלה לפני כחודש למנות את מיכל גולדשטיין לסמנכ"לית בתי הדין הרבניים.

מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, בירך על פסק הדין והדגיש: "גם בתקופה שבה הפוליטיקה מוכיחה שקידמה היא בעיניה צעידה לאחור, טוב לדעת שבית המשפט העליון ממשיך בתפקידו כמגן זכויות האזרח, ערכי השוויון וחירויות הפרט".

השופט רובינשטיין: בפתיחת שעריו של בית הדין בפני נשים יש ערך רב לא רק לציבור הנשים בכללותו כי אם גם לחיזוק מעמדו של בית הדין

רגב הוסיף כי למרות פסק הדין, "אנו צופים בדאגה כי המערכת הפוליטית ומושכי החוטים החרדיים לא יקבלו בברכה את פסק הדין והוא עלול להצטרף למסע הסירוס והפגיעה בעצמאות הרשות השיפוטית העליונה בישראל, אשר לו שותפים המפלגות החרדיות וחוגים פוליטיים קיצוניים".

"כיכר השבת" מציין כי בסיום פסק הדין כתב רובינשטיין: "בשעה (טובה) שבה נשים תופסות מקום של כבוד במגוון תפקידי השירות הציבורי, אין זה מתקבל על הדעת כי לא יינתן ביטוי הולם לייצוגן בהנהלת בתי הדין הרבניים. בפתיחת שעריו של בית הדין בפני נשים שתשמשנה בתפקידים ניהוליים, יש ערך רב, כאמור, לא רק לציבור הנשים בכללותו כי אם גם לחיזוק מעמדו של בית הדין, שאמון הציבור בו הוא תנאי חיוני לתפקודו".

לידיעה ב"כיכר השבת"



איך תוכל לפעול?