צו נגד הדרה

חלק מרבני הערים אינם מכירים בגיורי צה"ל

משרד הדתות חייב את המועצות הדתיות להכיר בגיורים אלה, אבל חלקן אינן מטפלות בבקשות של גרי צה"ל

ראש הממשלה, בנימין נתניהו נפגש בלשכתו עם חיילים שעומדים לפני גיור בצהל. 15.12.2010 . צילום: עמוס בן גרשום, לשכת העתונות הממשלתית באמצעות פלאש 90ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש בלשכתו עם חיילים שעומדים לפני גיור בצה"ל. צילום: עמוס בן גרשום, לשכת העיתונות הממשלתית, באמצעות פלאש 90

בכל שנה נערכים בצה"ל כ-850 גיורים. אבל חלק מהמועצות הדתיות בישראל ובתי הדין הרבניים אינם מכירים בגיורים האלה. בכך מפירות המועצות הדתיות התחייבות שנתנו לבג"ץ, להכיר בגיורים בצה"ל. בגלל הפרת ההתחייבות, מדווח ברוך קרא בחדשות 10, יש זוגות שאינם יכולים להינשא.

בכתבה מסופר על אדם שהתארס לאישה שעברה גיור בצה"ל, אך אינו יכול להתחתן אתה. "אני לא מבין למה אי אפשר לקבל את תעודת הרווקות בשבילה", אמר האיש לנציגת המועצה הדתית בחדרה. הוא נשלח לבית הדין הרבני, שם יש סיכוי גדול שלא יקבל את מבוקשו.

לפני כשנה הגיש מכון עתים עתירה נגד המועצות הדתיות, שאינן מקבלות את הגיור הצה"לי. מאז הושגה פשרה,

שר הדתות, יעקב מרגי: אני רואה את הדברים בחומרה רבה. מעשים מעין אלה גורמים לפילוג בעם

והוחלט להקציב חצי שנה ניסיון ליישומה. לפי הפשרה, המועצות הדתיות צריכות לטפל בבקשות של גרי צה"ל.

תקופת הניסיון הסתיימה, אבל בחלק מהמועצות הדתיות לא קיימו את הפשרה.

"הנחינו לקבל את גיורי צה"ל כמו כל גיור אחר. על פי חוק, שר המשפטים ומשרדו אמונים על הטיפול המשמעתי ברבני ערים", נמסר בתגובה מהמשרד לשירותי דת. השר לענייני דת, יעקב מרגי, הוסיף: "אני רואה את הדברים בחומרה רבה, מעשים מעין אלה גורמים לצערי לפילוג בעם". הדברים יועברו לטיפול משמעתי במשרד המשפטים.

לידיעה בחדשות 10



איך תוכל לפעול?