אובדן הכנסות

בתי כנסת הפועלים בתוך ישיבות יקבלו פטור מארנונה

למרות התנגדות של משרד האוצר ועיריית ירושלים, ועדת הכספים אישרה הצעת חוק הפוטרת מתשלום ארנונה בתי כנסת כאלה

ח''כ משה גפני בישיבה בכנסת 10.03.2014 צילום: פלאש 90ח''כ משה גפני בישיבה בכנסת. צילום: פלאש 90

ועדת הכספים בכנסת אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק שיזם חבר הכנסת יואב בן צור מש"ס, שלפיה יינתן פטור מארנונה לבתי כנסת הממוקמים בתוך ישיבות. הצעת החוק אושרה בוועדה בראשותו של משה גפני מיהדות התורה, למרות התנגדותם של משרד האוצר ועיריית ירושלים.

בעיריית ירושלים ובמשרד האוצר חוששים כי מאחר שלעירייה אין יכולת לבדוק את כל הישיבות בעיר, הישיבות ינצלו זאת וידרשו פטור מארנונה לחלקים נרחבים משטחן. בפועל, לפיכך, הצעת החוק תעניק לישיבות פטור מארנונה בדרך עקיפה.

החוק יחול על כל הישיבות בארץ, אבל המושפעת העיקרית ממנו תהיה עיריית ירושלים, שבשטחה ממוקמות הישיבות הרבות ביותר בישראל. בדיון שהתקיים לפני חודש וחצי העריך מנכ"ל עיריית ירושלים, אמנון מרחב, כי אישור החוק יביא

מנכ"ל עיריית ירושלים, אמנון מרחב, העריך כי החוק יביא לאובדן הכנסות של בין 18 ל-24 מיליון שקל

לאובדן הכנסות של בין 18 ל-24 מיליון שקל לעירייה. ההכנסות מארנונה שמשלמות ישיבות בעיר הן 36 מיליון שקל. בעירייה מעריכים כי החוק יגרע מחצית עד שני שלישים מהכנסות אלה.

"כלכליסט" מציין כי האוצר ועיריית ירושלים טענו שוועדת הכספים אישרה נוסח מעורפל של החוק, ולכן העירייה תיאלץ לנהל מאבקים משפטיים עם הישיבות שייהנו ממנו.

מנגד אמר גפני: "נוסח הצעת החוק שעליו אנחנו מצביעים מונע אי בהירויות, מה נכלל בחוק ומה לא ומפיג את כל החששות. גם תקציבית מדובר בסך הכל במספר לא גדול של בתי כנסת שיתווספו לפטור המלא. בתי כנסת ממילא מקבלים הנחות בארנונה, כך שאין מדובר באובדן הכנסות גדול לעיריית ירושלים או לכל רשות מקומית אחרת".

לידיעה ב"כלכליסט"



איך תוכל לפעול?