הדגל של קדימה

בעקבות ביטול חוק טל: לבני מציעה מאסר למשתמטים

יו"ר קדימה מגישה הצעת חוק, שלפיה כל אזרח מגיל 18 יהיה חייב בשירות צבאי או אזרחי

יו''ר האופוזיציה ח''כ ציפי לבני בכנס במרכז האוניברסיטאי באריאל. 30.12.2010. צילום: איציק אדרי, דוברות קדימה. Flickr.יו''ר האופוזיציה ח''כ ציפי לבני בכנס במרכז האוניברסיטאי באריאל. צילום: איציק אדרי, דוברות קדימה. Flickr

יו"ר קדימה, ציפי לבני, מגישה הצעת חוק שלפיה כל אזרח שמלאו לו 18 יהיה חייב בגיוס לצה"ל או לשירות לאומי. ההצעה תחול על יהודים וערבים, ולפיה יוטלו עונשי מאסר של שנתיים עד חמש שנים על המשתמטים. רק קבוצה מצומצמת של סטודנטים, ספורטאים ואברכים מצטיינים יקבלו פטור משירות.

"בניגוד לראש הממשלה, שמתכוון להקים ועדה שתקבור את הנושא, אני מתחייבת לעשות הכל כדי לקדם את הצעת החוק בכנסת הנוכחית או אחרי הבחירות", אמרה לבני. "הצעה הזאת תהיה דגל הבחירות של קדימה".

לפי הצעת החוק, שירות אזרחי יימשך שלוש שנים. ב-nrg נכתב, כי אפשר יהיה לשרת באחת המערכות הבאות: חינוך, ביטחון הפנים ושירותי ההצלה, רווחה, סעד, בריאות, קליטת עלייה ושמירת הסביבה. אזרח שלא ישלים את מלוא תקופת השירות הצבאי ייקרא לשירות אזרחי ליתרת התקופה. המשרתים בשירות אזרחי יקבלו את כל ההטבות המוענקות כיום ליוצאי צבא.

"נמאס לשמוע שאי אפשר ליישם את החוק, כי החרדים או הערבים לא ירצו להתגייס", אומרת לבני. "ישראל היא מדינת חוק שלא

לפי הצעת החוק, המשרתים בשירות אזרחי יקבלו את כל ההטבות המוענקות כיום ליוצאי צבא

יכולה להרים ידיים. עד עכשיו החרדים סירבו כי היה להם כוח פוליטי לכפות את רצונותיהם".

בשבוע שעבר נפלו שתי הצעות חוק שהגישו מקורביה של לבני, חברי הכנסת יואל חסון ונחמן שי, העוסקות בגיוס לשירות אזרחי. לבני איימה כי "תסגור חשבון" עם חברי הכנסת שלא הגיעו לתמוך בהצעות. רבים מחברי הכנסת של קדימה, ביניהם שאול מופז ואבי דיכטר, נעדרו מההצבעה. "כשקדימה נלחמת על החלטה עקרונית וחלק מחבריה לא באים להצביע כי זה לא מתאים להם פוליטית מול החרדים, זו תופעה פסולה", אמרה לבני.

ממטהו של מופז נמסר בתגובה, כי הוא נעדר מההצבעה משום שנכח בטקס הזיכרון השנתי לרס"ן איתן בלחסן, מפקד סיירת צנחנים שנפל בלבנון. מקורבי דיכטר סיפרו כי הוא השתתף בלוויה של קרוב משפחה.

לידיעה ב-nrg



איך תוכל לפעול?