לשמור על נפש הילד

דיין בביה"ד הגדול: להעדיף הורה דתי במשמורת

בראיון לעיתון החרדי "משפחה" אמר הרב אליהו רפאל היישריק כי בתיקי גירושין, "ברור שהילדים צריכים להתחנך אצל ההורה שומר המצוות". תשעה דיינים שמונו לבית הדין הגדול התארחו אצל הרב הראשי יצחק יוסף

הרב הראשי הספרדי, יצחק יוסף, באירוע בתל אביב. 28022016 צילום: יעקב כהן, פלאש 90נשיא בית הדין הגדול והרב הראשי הספרדי, יצחק יוסף, באירוע בתל אביב. צילום: יעקב כהן, פלאש 90

הרב אליהו רפאל היישריק, אב בית דין רבני בתל אביב שמונה השבוע לדיין בבית הדיון הרבני הגדול, אמר לפני שנים אחדות כי בדיונים בתיקי גירושין יש להעדיף הענקת משמורת על הילדים להורה הדתי. "כאשר עולה שאלה אצל מי יתחנכו הילדים, במקרה שצד אחד חילוני והצד השני דתי – אז הפסיקה מובנת מאליה", אמר היישריק בראיון לשבועון החרדי "משפחה" ב-2009. "ברור שהילדים צריכים להתחנך אצל ההורה שומר המצוות. צריך לשמור על נפש הילד, לוודא שיתחנך בחינוך תורני".

היישריק אמר, עם זאת, כי אין לכתוב דברים אלה במפורש, מפני שהצד המפסיד יפנה לבג"ץ, שיפסול פסיקה ברוח זו. "אתה צריך לכתוב את אותם דברים ולהגיע בסופו של דבר לאותו מצב שסימנת קודם לכן. תגיד שהוא (הילד) צריך להיות אצל האבא, מבלי להזכיר שבת וכיפה. תמצא הנמקות אחרות, וכאלה אינן חסרות", הסביר. דבריו הובאו באתר "בחדרי חרדים".

בראיון ל"משפחה" התייחס היישריק גם ליחסים בין מערכת המשפט הכללית לבתי הדין הרבניים. לדבריו, אם שופטים בבתי

תגיד שהילד צריך להיות אצל האבא, מבלי להזכיר שבת וכיפה

המשפט "היו יכולים, הם היו תופסים את כל המוסד של בית הדין הרבני ומוחקים אותו. מוחקים אותו מעל המפה. מי צריך את זה? לצנינים הוא בעיניהם".

היישריק אינו הדיין היחיד שמונה השבוע לבית הדין הרבני הגדול, שמעליו מרחפת עננה. "הארץ" מדווח כי בימים הקרובים יגיש ארגון מבוי סתום, המסייע לעגונות ולמסורבות גט, עתירה לבג"ץ נגד מינוי של הרב יצחק אלמליח.

הנציבה לתלונות על השופטים מצאה כי הרכב שאלמליח עמד בראשו, בבית הדין הרבני בתל אביב, נתן גט לאשה בעלת צרכים מיוחדים בהליך רמייה וכי למעשה בית הדין פעל בשירות קרוביו של בעלה.

הרב הראשי יצחק יוסף, נשיא בית הדין הגדול, אירח אתמול את תשעת הדיינים הנבחרים בביתו. "דיין צריך לזכור כשהוא בא לדין לפעול בכוחא דהיתרא (כוח ההיתר)", אמר הרב יוסף. "אם באה אליו עגונה שלא יהיה 'צדיק הרבה', אפשר לסמוך על פוסקים שמתירים. כל דיין צריך לחשוב שבאה אליו בת אחותו – האם היה סומך על הפוסקים המתירים או היה מחפש להחמיר".

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?