הסטנדרט – אפליה

בית המשפט: חרדית שדורשת הפרדה – סרבנית עבודה

אישה חרדית סירבה לעבוד במקומות שאין בהם הפרדה ולכן אינה מקבל דמי אבטלה

נשים חרדיות עובדות במפעל של קבוצת מלם בביתר עילית המותאם לאורח חייהן 19.08.09. צילום: נתי שוחט, פלאש 90נשים חרדיות במפעל בביתר עילית המותאם לאורח חייהן. צילום: נתי שוחט, פלאש 90

אסתר סרור, חרדית ששירות התעסוקה רשם כסרבנית עבודה, ובכך מנע ממנה את האפשרות לקבל דמי אבטלה, פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב וערערה על ההחלטה. השופטת, ד"ר אריאלה גילצר-כץ, לא קיבלה את הערעור. סרור הוגדרה סרבנית עבודה לאחר שסירבה להצעות תעסוקה בארבעה מקומות עבודה שבהם אין הפרדה בין גברים לנשים.

איתמר לוין כותב באתר News1, כי השופטת קבעה שעצם העובדה שסרור לא התייצבה במקומות אלו, אלא הסתפקה בשיחות טלפון, די בה כדי להפוך אותה לסרבנית עבודה. השופטת הוסיפה שלפי החוק, מובטל נדרש לקבל הצעת עבודה, אם היא מתאימה למצבו הבריאותי, לכושרו הגופני, להכשרתו המקצועית, להשכלתו או לעבודתו הקודמת.

השופטת כתבה שקבלת עמדתה של סרור תביא בפועל להדרת נשים, לפגיעה בזכותן לשוויון ובכבודן

אי קיומה של הפרדה מגדרית אינה עילה לסרבנות עבודה.

השופטת כתבה גם, שסרור אינה טוענת שהופלתה לרעה, אלא שלא הופלתה לטובה. קבלת עמדתה תביא בפועל להדרת נשים, לפגיעה בזכותן לשוויון ובכבודן. גם אם הפרדה מגדרית היא נורמה מקובלת בקבוצה שאליה משתייכת סרור, המשיכה גילצר-כץ, אין לראות בה נורמה שאינה מפלה. ה

שופטת ציינה שיש פסקי הלכה המתירים לנשים לעבוד בחברתם של גברים וכי לו יתקבל הערעור של סרור, עשויה להיווצר "'סטנדרטיזציה' של הפליה והדרה ובכך נעודד נשים להסתגר בביתן ולא להשתלב בשוק העבודה".

לידיעה ב-News1



איך תוכל לפעול?