גיור לאזרחים בלבד

50% מהפונים לוועדת החריגים לגיור – זרים ופלסטינים

בדיון בוועדה לביקורת המדינה בכנסת התברר כי ועדת החריגים דוחה מדי שנה כמאתיים בקשות המוגשות לה על ידי תושבים שאינם זכאים לאזרחות לפי חוק השבות

ח''כ אלעזר שטרן מסיעת התנועה 06.11.2013. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90ח''כ אלעזר שטרן מיש עתיד. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

כ-50% מהפונים לוועדת החריגים בבקשה להתגייר הם עובדים זרים, שוהים בלתי חוקיים, פלסטינים או מסתננים. כך התברר שלשום בדיון שעסק במערך הגיור שהתקיים בוועדה לביקורת המדינה בכנסת. על פי החוק, מי שאינו אזרח ישראלי ואינו זכאי לעלות לישראל לפי חוק השבות יכול להתחיל בהליך גיור רק לאחר אישורה של ועדת החריגים.

כמאתיים מהפונים לוועדת החריגים בכל שנה הם עובדים זרים או שוהים בלתי חוקיים. הרב יצחק פרץ, ראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה, אמר בוועדה כי לפונים יש זכות ערעור על החלטת ועדת החריגים. "מערך הגיור נועד לגייר אזרחי ישראל ולא אנו מעניקים אזרחות ישראלית אלא משרד הפנים. תנאי הסף הוא כנות ושהפונה איננו עובד זר, מסתנן, פלסטיני או שוהה בלתי חוקי", אמר פרץ.

אלעזר שטרן: יותר ויותר אנשים מתחתנים שלא ברבנות, והתנהלות ועדת החריגים מבריחה אנשים אלו לחו"ל

"כיכר השבת" מדווח כי לדברי פרץ, בשנת 2014 התקבלו כ-50% מהבקשות שהוגשו לוועדת החריגים. השאר נדחו מפני שהוגשו על ידי עובדים זרים, מסתננים, שוהים בלתי חוקיים ופלסטינים.

סגן שר הדתות לשעבר, ח"כ הרב אלי בן דהן מהבית היהודי, קרא לבטל את ועדת החריגים. בן דהן אמר כי הפניות לוועדת החריגים יוצרות מצב לא סביר. לדבריו, "יש לנתק בין תהליך הגיור שהוא דתי לבין מעמד קבלת האזרחות שהוא מדינתי".

ח"כ אלעזר שטרן מיש עתיד הזהיר כי "מצוקות החברה הישראלית גורמות לכך שיותר ויותר אנשים מתחתנים שלא ברבנות, והתנהלות ועדת החריגים מבריחה אנשים אלו לחו"ל". ח"כ עליזה לביא הוסיפה: "המדינה מעודדת ירידה כי בחו"ל הרבה יותר קל להצליח בגיור".

לידיעה ב"כיכר השבת"



איך תוכל לפעול?