פתוחים בלי הממשלה

בליכוד אין החלטה בסוגיית המרכולים בשבת בתל אביב

חוק עזר עירוני, המתיר ל-164 בתי עסק לפעול בשבת, אושר לפני למעלה משנה. ארבעה שרים מהליכוד היו אמורים לחתום על הנוסח החדש, אך איש מהם לא עשה זאת

סניף AM:PM ביפו. צילום: Urban_Hipster, flickrסניף ביפו של רשת AM:PM, הפועלת בשבת. צילום: Urban_Hipster, flickr

עיריית תל אביב אישרה באוגוסט 2014 נוסח חדש של חוק העזר העירוני, המסדיר פתיחה מצומצמת של עסקים בשבת. החוק עדיין לא אושר על ידי שר הפנים. גדעון סער, שהיה שר הפנים עד לפרישתו מהכנסת, ביקש לפני כשנה הבהרות מהעירייה והעביר את ההחלטה ליורשו. גלעד ארדן, שמילא את מקומו זמן קצר, לא עסק בסוגיה. שר הפנים כיום, סילבן שלום, לא דן בסוגיה בשל ניגוד עניינים.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביקש מהשרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, לעסוק בסוגיה. לפי "הארץ", גמליאל טרם השיבה לו, אבל ככל הידוע היא נוטה לסרב.

חוק העזר קובע כי 164 מרכולים וקיוסקים ששטחם עד 500 מ"ר יוכלו לפעול בשבת. העירייה קבעה כי ההיתרים יהיו

עד שתתקבל החלטת שר הפנים, מאפשרת העירייה למאות עסקים להמשיך לפעול בשבת

תקפים לשנתיים ויינתנו לפי מכסה אזורית. ארבעת השרים, כולם מהליכוד, הותירו את העירייה, את בעלי העסקים ואת התושבים ללא תשובה. עד שתתקבל החלטת שר הפנים, מאפשרת העירייה למאות עסקים להמשיך לפעול בשבת בהתאם לחוק העזר החדש.

ביולי הורה בג"ץ לשר הפנים למסור את החלטתו בתוך שלושה חודשים. המדינה מבקשת עתה ארכה של שלושה חודשים נוספים כדי למסור החלטה.

שלום לא עסק בחוק העזר העירוני, מכיוון שקיבל תרומות מאיש העסקים יהודה גואטה, בעליה של רשת "סופר יודה". מקור

פוליטי המעורה בפרטים אמר כי שרי הליכוד נמנעים מלעסוק בסוגיה הרגישה מחשש שייגרם להם נזק במפלגה. עו"ד דוד שוב, המייצג את בעלי המכולות והסוחרים שעתרו נגד מדיניות העירייה, מתח ביקורת על התמשכות ההליכים.

לידיעה ב"הארץ"



איך תוכל לפעול?