אפליה וחוסר תום לב

ראשי ישיבה יפצו מכיסם מורה שפוטרה כי היא אשה

המורה פוטרה בגלל תלונות לא מתועדת על עבודתה. במקומה ובמקום מורות אחרות ביקשה הישיבה להעסיק גברים

תלמידים בישיבת השומרון. צילום: מיכאלי, ויקיפדיהתלמידים בישיבת השומרון. צילום: מיכאלי, ויקיפדיה

מורה לאנגלית שפוטרה מישיבת השומרון אחרי 24 שנות עבודה, תקבל פיצויים הן מהישיבה והן מכיסם האישי של ראשי הישיבה. בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קיבל את טענת המורה, כי פוטרה בגלל היותה אשה ובגלל גילה – ובכך נהגו כלפיה באפליה ובחוסר תום לב.

בתביעה שהגישה טענה המורה כי היתה עובדת מוערכת והציגה מכתבי תודה והמלצה מהורים, תלמידים, המפקח ומנכ"ל הישיבה. למרות זאת, בתחילת שנת הלימודים ב-2010 פגש אותה מנהל התיכון במסדרון ואמר לה – להפתעתה – שהתקבלה תלונה בנוגע למצב המשמעת בכיתות שבהן היא מלמדת.

לפי דיווח באתר "פסק דין", כחודש אחר כך נמסר למורה פרוטוקול שיחת המסדרון. היא נפגשה עם מנכ"ל הישיבה ומנהל התיכון, שאמרו לה שעליה להפסיק לעבוד. המורה בחרה בפרישה מרצון. לטענת המורה, הישיבה פיטרה גם מורות ותיקות אחרות מלבדה.

השופטת סברה שהעסקת גברים צעירים תחת המורות שפוטרו היא ביטוי מובהק לאפליה

במקומן החליטו ראשי הישיבה להעסיק גברים צעירים, כפי שמעידה מודעת דרושים שפרסמו. ראשי הישיבה טענו שהפיטורים נעשו בתום לב בעקבות תלונות על המורה, ושמודעת הדרושים פורסמה בלשון זכר בשל תקלה זמנית.

השופטת שדנה בתביעה, שרה שדיאור, קבעה שהנתבעים לא הצליחו להוכיח מדוע פיטורי התובעת היו מוצדקים. לדבריה, התלונות נגד המורה, שלטענת ראשי הישיבה היו העילה לפיטוריה, לא תועדו. השופטת גם סברה שהעסקת גברים צעירים תחת המורות שפוטרו וניסוח מודעת הדרושים הם ביטוי מובהק לאפליה.

היא קבעה שהישיבה הפלתה את המורה ולכן עליה לשלם פיצויים בסך 35 אלף שקל. מנהל התיכון והמנכ"ל חויבו לשלם לה באופן אישי 10,000 שקל כל אחד, משום שהיו מעורבים אישית בהפרת החוק.

לידיעה באתר "פסק דין"

לפסק הדין באתר נבו



איך תוכל לפעול?