גירושים שלא מסתיימים

אחת מכל חמש נשים מסורבת גט

בישראל נפתחים כ-17 אלף תיקי גירושים בשנה וכ-3,400 מהנשים נשארות מסורבות גט

תצוגת אופנה של בגדים שעוצבו בהשראת סיפורי עגונות, כדי לעורר מודעות לבעיית העגונות ומסורבות הגט, 22062007. צילום: מיכל פתאל, פלאש 90תצוגת אופנה של בגדים שעוצבו בהשראת סיפורי עגונות, כדי לעורר מודעות לבעיית העגונות ומסורבות הגט. צילום: מיכל פתאל, פלאש 90

נתונים שמפרסם ארגון "מבוי סתום", הפועל למען מסורבות גט, מגלים שאחת מכל חמש נשים שעוברות הליך גירושים היא מסורבת גט. בסך הכל, דווח ביום חמישי בגלי צה"ל, יש כ-3,400 מסורבות גט בשנה.

מנכ"לית הארגון, עורכת-הדין בתיה כהנא דרור, מציעה לנשים לחתום על הסכם קדם-נישואים, שבו מסכימים שני הצדדים כי במקרה הצורך יסיימו את הנישואים יחד. "מן הראוי שיחוקק חוק שלפיו כל זוג יחתום על הסכם קדם-נישואים, או שאנשים ייקחו אחריות, כי להיכנס היום לנישואים ללא הסכם זה ממש סכנה", אומרת כהנא דרור.

לפי מחקר שנערך בשביל חברת הכנסת גילה גמליאל, רק 10% מהציבור מודעים לאפשרות לחתום על הסכם קדם-נישואים. הנתונים פורסמו ביום חמישי, 17 במרס, מועד

עו"ד כהנא דרור: מן הראוי שיחוקק חוק שלפיו כל זוג יחתום על הסכם קדם-נישואים, כי להיכנס לנישואים ללא הסכם זה ממש סכנה

תענית אסתר שבו צוין גם "יום העגונה".

למעשה, השם שניתן ליום זה מטעה, מסבירים בוואלה, מכיוון שהוא נועד להעלות למודעות את בעיית מסורבות הגט. המונח ההלכתי עגינות מכוון לאישה שבעלה נעלם ולא ידוע מה עלה בגורלו.

כהנא דרור מציינת עוד, שישראל נמצאת במקום השישי בעולם בשיעור המתגרשים. רק בשנת 2009 נפתחו בישראל 17,000 תיקי גירושים. בעיית מסורבות הגט קיימת בכל המגזרים היהודיים בישראל, היא מוסיפה, אבל היא קשה במיוחד במגזרים המסורתיים והדתיים. "במגזר החילוני זה פחות בעייתי, כי גם כך הם יחיו עם מישהו אחר", מסבירה כהנא דרור, "בעוד שאישה דתייה תימנע מכל מערכת יחסים בטרם קיבלה גט מבעלה".

לידיעה בגלי צה"ל

לידיעה בוואלה



איך תוכל לפעול?