70 פנים בירושלים

עיריית ירושלים תתקצב לראשונה גם מוסדות רפורמיים

ועדת התמיכות העירונית החליטה להעביר תקציבים להיברו יוניון קולג' ולמוסדות לא אורתודוקסיים אחרים בעיר

הקמפוס של היברו יוניון קולג' בירושלים. צילום: deror_avi, wikipediaהקמפוס של היברו יוניון קולג' בירושלים (צילום אילוסטרציה). צילום: deror_avi, wikipedia

מועצת עיריית ירושלים אישרה תמיכה במוסדות שאינם חלק מהיהדות האורתודוקסית. בין השאר אושרה בישיבה האחרונה של ועדת התמיכות העירונית העברת תקציב להיברו יוניון קולג', מכון ללימודי יהדות מהזרם הרפורמי.

יו"ר ועדת התמיכות, חנן רובין מסיעת התעוררות, אמר כי זאת הפעם הראשונה שעיריית ירושלים תומכת באופן רשמי בהעברת כספים לארגונים לא אורתודוקסיים. לסיעות החרדיות אמנם היה אינטרס לאשר את העברת הכספים, כדי שגם ארגונים המקורבים אליהן יקבלו תקציבים, אבל תמיכתן בהעברת תקציבים לארגונים לא אורתודוקסיים אינה מובנת מאליה.

"קיימתי שיחה מורכבת עם הנציגים החרדים, אמרתי להם שיש מונח שנקרא 70 פנים לתורה והוא מונח יהודי", אמר רובין לגלי צה"ל. "הם הבינו והפנימו שירושלים היא עיר מגוונת ושראוי

רובין: הנציגים החרדים הבינו שירושלים היא עיר מגוונת ושראוי לתמוך בזירת ההתחדשות היהודית בעיר

לתמוך בזירת ההתחדשות היהודית בעיר".

חיים אפשטיין, חבר מועצת העירייה מטעם סיעת "בני תורה" המזוהה עם הפלג הירושלמי השמרן, תקף את ההחלטה. "בושה וחרפה שנציגים חרדים, אנשי יהדות התורה וש"ס, מביאים כסף למקומות שרק עליהם המפלגות האלה לוחמות כל הזמן". יושב ראש סיעת יהדות התורה בעיריית ירושלים, אליעזר הוכברגר, אמר בתגובה כי אינו מכיר את הדברים.

מעיריית ירושלים נמסר: "העירייה מעניקה תמיכות והקצבות לעמותות ומוסדות בהתאם לחוק ועל פי אמות מידה מוגדרות ושקופות אשר כל גוף העומד בהן רשאי לקבל את התמיכה".

לידיעה בגלי צה"ל



איך תוכל לפעול?