כמה זה עולה

אתר "כיפה" חושף חלק מעלויות הכשרות

מסעדה שבה עד 50 מקומות ישיבה משלמת אגרה שנתית בסך 759 שקל בעד תעודת הכשרות. עלות שכרם של משגיחי הכשרות נעה בין 1,000 ל-2,000 שקל בחודש לבית עסק

כשרות למהדרין, רחובות. צילום: zeevveez, flickrכשרות למהדרין ברחובות (צילום אילוסטרציה). צילום: zeevveez, flickr

כמה משלמים מסעדנים ובעלי בתי קפה בעד תעודת הכשרות? לפי נתונים מובאים באתר "כיפה", אגרת הכשרות – שמשולמת בתמורה לקבלת תעודת כשרות מטעם הרבנות, לא כשרות של בד"צ כלשהו – עולה 528 שקל בשנה אם במסעדה יש עד 20 מקומות ישיבה. האגרה לבית עסק שבו עד 50 מקומות ישיבה היא 759 שקל בשנה ובית עסק שמחזיק מעל 51 מקומות ישיבה משלם 1,398 שקל בשנה.

בנוסף לעלות תעודת הכשרות יש לשלם אגרה של כ-180 שקל על פתיחת תיק לקבלת תעודת הכשר שנתית. בעד תעודת הכשר לפסח יש לשלם כ-230 שקל. המידע מבוסס על נתונים שמסרו השפים מאיר אדוני ואבי לוי.

בתי מלון וצימרים משלמים מחירים גבוהים יותר. מלון שבו עד 70 חדרים משלם אגרה בסך 3,270 שקל. אם במלון יש מעל 251 חדרים, האגרה על תעודת הכשרות עולה יותר מ-12 אלף שקל. לאגרה על תעודת הכשרות יש להוסיף את תשלום שכרם של משגיחי הכשרות. על פי חוזר מנכ"ל משרד הדתות, אם המשגיח מועסק על ידי מועצה דתית שכרו הוא 37 שקל בשעה.

מלון שבו עד 70 חדרים משלם אגרה בסך 3,270 שקל בשנה

 אין אומדן ממשי של מספר השעות שבהן נדרש המשגיח להיות בכל בית עסק. רב העיר ירושלים, אריה שטרן, מוביל מהלך של שקיפות, שבמסגרתו נעשה ניסיון ליצור מדגם ממוצע של שעות עבודה שמשקיעים משגיחי הכשרות בבתי עסק בכל חודש. לדוגמה, על פי אומדני הרבנות בירושלים, עלות העבודה של משגיח כשרות בבית אוכל בשרי היא כ-2,000 שקל בחודש, בנוסף לנסיעות. מסעדה המשתמשת רק בקטניות, ניפוי קמח והפרשת חלה תשלם למשגיח 1,500 שקל בחודש ונסיעות.

אם המסעדה שבה עובד המשגיח היא חלבית ומשתמשת בדגים, בקטניות, בניפוי קמח ובהפרשת חלה, עלות ההעסקה היא 2,000 שקל בחודש, בנוסף לנסיעות. במסעדה שבה לא מגישים דגים, אבל משתמשים בקטניות, בניפוי קמח ובהפרשת חלה, עלות העסקת המשגיח היא כ-1,500 שקל בחודש. מסעדה חלבית שאינה מגישה דגים וקטניות ואין בה ניפוי קמח והפרשת חלה משלמת למשגיח הכשרות כ-1,000 שקל בחודש, בנוסף לנסיעות.

לידיעה באתר "כיפה"



איך תוכל לפעול?