אין מיעוט בישראל

הנשיא תקף את ההסכם עם יהדות התורה

ריבלין מתח ביקורת על הפטור מלימודי ליבה במוסדות חינוך חרדיים שנכלל בהסכם. "האינטרס הראשוני של כל מערכת צריך להיות כן ללימודי ליבה", אמר הנשיא

נשיא המדינה ראובן ריבלין בטקס הכנסת ספרי תורה בבית הרב קוק בירושלים. 26.08.2014 צילום: אורי לנץ פלאש 90נשיא המדינה, ראובן ריבלין, בטקס הכנסת ספרי תורה בבית הרב קוק בירושלים. צילום: אורי לנץ, פלאש 90

"האינטרס הראשוני של כל מערכת צריך להיות כן ללימודי ליבה", אמר אתמול נשיא המדינה, רובי ריבלין. "זה לא אמור להיות תנאי למו"מ. זהו צורך של החרדים להבין מה זה מתמטיקה ושאר מקצועות הליבה. נושא לימוד התורה הוא לא תירוץ כדי לבטל את החברה החרדית משאר החברות. כשמכריחים אדם שלא יכול ללמוד תורה – עושים לו עוול גדול".

ריבלין, לפי חרדים 10, התייחס להסכם הקואליציוני שחתמו הליכוד ויהדות התורה, שפוטר את מוסדות החינוך החרדיים מלימודי ליבה. בהמשך דבריו אמר ריבלין דברים שונים מעט.

"בישראל אנו חיים בקבוצות. לכל אחת יש את מערכת הלימוד שלה. אי אפשר לכפות מערכת חינוך על מי שלא רוצה אותה", אמר הנשיא.

ריבלין: מחובתנו לנהל דיאלוג עם ההנהגה החרדית. בחוק השוויון הנימוק שהם חרדים הוא תירוץ

עם זאת, ריבלין הוסיף: "מחובתנו לנהל דיאלוג עם ההנהגה החרדית. בחוק השוויון הנימוק שהם חרדים הוא תירוץ. הם והערבים בהחלט יכולים לעשות שירות אזרחי".

לדבריו, "אין כבר מיעוט בישראל. בירושלים מערכת החינוך של החרדים והערבים הופכת לרוב. אנו צריכים לתת את דעתנו על כך שמגזרים מסוימים רוצים להיכנס אלינו למערכת החינוך המרכזית אבל לא יודעים עברית. אלו דברים שהייתי נותן עליהם את הדעת כשר חינוך. לצערי הרב, כל קהילה ועדה בישראל מתבצרת בעמדתה ובונה חומות כלפי חוץ".

הנשיא גם מתח ביקורת על כך ש"החרדים והערבים שלומדים, לצערי לא מתקבלים לעבודה פעמים רבות, עקב דעות קדומות למיניהן, מתקשים אפילו בסטאז' של עריכת דין".

לידיעה בחרדים 10



איך תוכל לפעול?