כל הארץ מקוואות

תקציב מבני הדת של משרד השיכון גדל פי עשרה

מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב: מצב שבו ראשי רשויות אומרים כי הם זקוקים למבני ציבור ומקבלים מקוואות, הוא "היפוך כל מה שראוי במדינה שמשטרה דמוקרטי ומינהלה תקין"

שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס, מש''ס באתר בניה בירושלים 22.07.10 .צילום: יוסי זמיר, פלאש 90שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס מש''ס, באתר בנייה בירושלים. צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

התקציב שמקצה משרד הבינוי והשיכון לבניית מוסדות דת עלה במאות אחוזים בשנת 2011. כך עולה ממסמך פנימי שהגיע לידי חדשות 10. לפי המסמך, בשנת 2008 ובשנים שלאחר מכן התקציב לבניית מוסדות דת נע בין שניים לשניים וחצי מיליון שקלים. ב-2011 נכנס לתפקידו במשרד השר אריאל אטיאס מש"ס והתקציב למבני דת עלה ל-23.7 מיליוני שקלים – עלייה של 900%.

ראש מועצת מטה יהודה, משה דדון, אומר כי זה 15 שנים מבקשת המועצה תקציבים למוסדות נוער ותרבות, אך בתגובה נאמר שאין תקציב לצורך זה. "מנגד, לאחר כמה חודשים אני מקבל אישור לבנות מקווה", מספר דדון.

בכמה ערים בישראל נבנו בתי כנסת בשנה האחרונה: כרמיאל, אור עקיבא, יבנה, רמלה ומודיעין. ההשקעה הגדולה ביותר

בשנה האחרונה נבנו בבית שמש ארבעה בתי כנסת ושני מקוואות, בעלות של 9.8 מיליון שקל

בתחום מבני הדת היתה בבית שמש. בשנה האחרונה נבנו בעיר ארבעה בתי כנסת ושני מקוואות בעלות של 9.8 מיליון שקל. ראש עירייה בית שמש, משה אבוטבול, הוא איש ש"ס.

מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, מסביר כי מצב שבו ראשי רשויות מקומיות אומרים כי הם זקוקים למבני ציבור, אבל ביישוביהם נבנים מקוואות, הוא "מצב של היפוך כל מה שראוי במדינה שמשטרה דמוקרטי ומינהלה תקין".

ממשרד השיכון נמסר בתגובה, כי הגידול במימון למבני דת נובע מהרחבה דרמטית של שיווקי הקרקעות בישראל בשלוש השנים האחרונות, אשר הבשילו ב-2011 לכדי בנייה בפועל. באתר האינטרנט של המשרד נכתב: משרד הבינוי והשיכון אינו משתתף במימון הקמת מבני דת.

לידיעה בחדשות 10



איך תוכל לפעול?